Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nezastavitelné pneu: Technologie Continental ContiSeal vyhrává cenu za inovaci v agro segmentu

Zveřejněno: 18. 2. 2022

Agro ContiSeal může zabránit průpichům zemědělských pneumatik Continental, které by za normálních okolností způsobily prostoje a vícenáklady nutné k opravě pláště. Patentovaný polymer, který je aplikován uvnitř pneumatiky, okamžitě utěsní jakékoli propíchnutí způsobené cizími předměty. Tato vývojová novinka získala prestižní cenu za inovaci Agritechnica.

Agro ContiSeal může zabránit propíchnutí zemědělských pneumatik Continental způsobujícím nákladné prostoje.

Benjamin Hübner, manažer produktové řady pro zemědělské pneumatiky z divize komerční speciální pneumatiky Continental, k produktu uvedl: „Pokud dojde k průpichu pneumatiky, může to být velmi nákladný problém. Odstávka stroje a následné zajištění opravy. Agro ContiSeal umožňuje vozidlu pokračovat v práci i po propíchnutí pláště předmětem do průměru 12 mm. To ušetří čas a peníze těm, kteří si vyberou pneumatiky Continental s ContiSeal, a zároveň nabídne provozovateli traktoru klid po celý rok. Jsme velmi rádi, že DLG v rámci Agritechnica Innovation Awards 2022 ocenil naši novou vynikající technologii.“

Vozidlo vybavené pneumatikami s technologií Continental ContiSeal nemusí po defektu zpomalit ani okamžitě vyměnit pneumatiku. Lepkavý polymer zaceluje takřka okamžitě průpich a zabraní tak i ztrátě tlaku. „Vypadá to jako jednoduché řešení běžného problému. Agro ContiSeal pomůže mnoha řidičům traktorů pokračovat v jízdě, dokud nebudou mít čas pneumatiku opravit nebo vyměnit,“ dodává Benjamin Hübner. Tato technologie se stále vyvíjí a zdokonaluje. Zatím není běžně na trhu dostupná. Jak dodává Hübner: „V současné době pracujeme na brzkém uvedení této technologie do běžné sériové výroby.“

Stále oblíbenější je zemědělství s nulovou nebo minimální orbou, kdy se farmáři snaží snížit dopad těžké techniky na půdu. Strniště může na poli zůstat i několik měsíců po sklizni. Tehdy však ztvrdne a představuje mnohem vyšší riziko pro pneumatiky. „Agro ContiSeal nabídne způsob, jak spolehlivěji fungovat na strništích nebo tam, kde hrozí menší průpichy. Nabídne jistotu i těm, kteří chtějí zlepšit zdraví půdy používáním metod minimálního zpracování půdy,“ uzavírá Hübner.

Strniště, které může zůstat na poli i několik měsíců, ztvrdne a představuje pro pneumatiky mnohem vyšší riziko.
Strniště, které může zůstat na poli i několik měsíců, ztvrdne a představuje pro pneumatiky mnohem vyšší riziko.

S ContiSeal pro zemědělské pneumatiky přenáší Continental své odborné znalosti z osobního automobilového průmyslu, kde je tato technologie již úspěšně implementována, do sektoru zemědělství. V rámci strategického programu společnosti Continental „Vision 2030“ se společnost Continental snaží růst v segmentu zemědělských pneumatik a rozšířit své podnikání v oblasti zemědělských pneumatik.

Agro ContiSeal, nový polymer, utěsňuje průpich do velikosti 12 mm.
Agro ContiSeal, nový polymer, utěsňuje průpich do velikosti 12 mm.