Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nová generace inteligentních náprav ADR Teknoax 2.0 pro chytré zemědělské návěsy

Zveřejněno: 18. 2. 2019

Výrobce ADR, globální hráč na trhu s nápravami pro samojízdné stroje, návěsy a přívěsy, představil novou generaci inteligentních náprav Teknoax 2.0 pro zemědělské návěsy. Kromě toho, že nápravy disponují pokročilejšími mechanickými vlastnostmi, vyznačují se hlavně chytrými technologiemi.

Už i nápravy jsou chytré. Nápravy ADR nové generace.

Údržba náprav je v současné době dražší, než by měla být. Nápravy mají velmi omezené možnosti interakce a komunikace. To znamená, že jejich činnost a pracovní podmínky nemohou být posuzovány v reálném čase. To se ale má změnit. Nová generace náprav ADR Teknoax 2.0 je osazena dálkovým komunikačním systémem připojeným k platformě, která sleduje práci náprav a poskytuje data o optimalizaci údržby návěsu.

Přesněji řečeno, inovativní integrovaný obvod umožňuje na nových nápravách implementovat řadu "inteligentních" funkcí. Jedná se zejména o systém regulace tlaku v pneumatikách na dálku, který umožňuje okamžité nastavení tlaku podle provozních potřeb. Dále je to systém sledování hmotnosti, díky němuž obsluha má neustálý přehled o užitečném zatížení návěsu. Nechybí ani řídicí systém pracovní doby a ujeté vzdálenosti – umožní optimalizovat údržbu podle skutečných provozních podmínek.

Aby výše zmíněné systémy s nápravami ADR fungovaly, musí být opatřeny rozsáhlou sítí senzorů. Jsou to následující senzory: snímače tlaku vzduchu v pneumatikách, snímače teploty kol, akcelerometry, senzory pro sledování opotřebení brzd a další.

Autor: Milan Jedlička
Foto: ADR

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.