50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Nová generace traktorů New Holland řady T8 se zaměřuje na vyšší komfort a telemetrii

Zveřejněno: 16. 9. 2019

New Holland uvádí na trh novou generaci svého nejvýkonnějšího traktoru standardní koncepce, známého pod označením T8. Spolu s traktorem také přichází systém Precision Land Management Intelligence, který slibuje zákazníkům a prodejcům novou úroveň využití a správy strojů.

Zástupce z nové modelové řady traktorů New Holland T8.

Už dlouho před dnešním datem jsme informovali o tom, že New Holland chystá novou generaci modelové řady traktorů T8. Výrobce nyní potvrdil příchod nových traktorů do Evropy. Poprvé se veřejnosti představí na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Jelikož je New Holland součástí koncernu CNH Industrial, není překvapením, že nový New Holland T8 je technicky spřízněn s novou generací traktorů Magnum AFS Connect od Case IH. New Holland T8 je tedy také osazen 8,7l šestiválcovým motorem FPT Cursor 9, který byl inovován, aby plnil emisní standardy Stage V. Motor je však stále bez recirkulace výfukových plynů a bez filtru částic a intervaly údržby jsou prodlouženy na 600 hodin.

Na výběr bude mezi dvěma typy převodovek - UltraCommand 18×4 a 19×4 (40 nebo 50 km/h ECO). U top modelu T8.435 o výkonu 400 koní bude k dispozici i nová převodovka 21×5.

Modely T8.410 a T8.435 mohou být osazeny pásovými jednotkami SmartTrax nebo širšími pneumatikami.

V kabině je použita nová loketní opěrka SideWinder Ultra. Ovládací joystick byl přepracován, aby byl v souladu s designovým stylem New Hollandu. Ovládací prvky jsou seskupeny podle zón pro správu médií, klimatizace atd. Některé ovládací prvky poskytují přímý přístup k nabídkám nastavení funkcí, které jsou potřeba při každodenním provozu traktoru a nářadí (tlačítka lze též různě konfigurovat). Ovládací prvky pro hydrauliku jsou barevně odlišeny.

Nová čtyř-sloupková kabina také poskytuje lepší viditelnost a je dále vylepšena kamerami umístěnými na strategických pozicích kolem traktoru – jsou ovládány pomocí obrazovky IntelliView. Na rozdíl od Magnumu není nový digitální displej na pravém předním sloupku, ale na konzole řízení. Nazývá se InfoView, monitoruje stav motoru, převodovky, světla a hladinu paliva.

Osvětlení kolem kabiny (360 stupňů) je prý až o 30 % výkonnější.V kabině se též nachází nové úložné prostory, četné elektrické zásuvky a nové výdechy klimatizace a topení.

Vzdálená podpora

Kromě těchto fyzických aspektů chce New Holland potvrdit svou technologickou orientaci plnou integrací platformy PLM. Přístup New Hollandu k přesnému zemědělství lze shrnout čtyřmi slovy: Otevřený, Připojený, Inteligentní, Asistovaný. Technologie PLM je spojena s portálem MyPLM Connect pro sdílení dat. Díky jednoduchému rozhraní přístupnému na tabletu nebo jiných mobilních zařízeních je zemědělec schopen sdílet a analyzovat svá data. Možné je též předvídat některé poruchy. Správa a ovládání traktoru je usnadněno funkcí IntelliView Connect, která poskytuje vzdálený přístup na obrazovku traktoru za pomocí funkce Remote Assistance. Je také možné aktualizovat software operačního systému PLM vzdáleně, například přes smartphone a pomocí mobilní telefonní sítě. Funkce IntelliView Connect umožňuje majiteli stroje nebo prodejci vzdáleně sledovat displej IntelliView 12 a monitorovat výkon traktoru v reálném čase, což zajišťuje maximální produktivitu a provozuschopnost.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy