Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Nová generace traktorů Valtra T

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Finský výrobce traktorů Valtra představil novou, v pořadí čtvrtou, generaci traktorů řady T.

Valtra

Volant a pár detailů, to jsou v podstatě jediné věci, které zůstaly z předchozí řady T - zbytek je zbrusu nový a nová Valtra řady T skrývá mnoho nových detailů v novém designu.

Nová Valtra skrývá tyto možnosti -  nově vyvinutý motor s 600 hodinovým servisním intervalem, novou navrženou kabinu (6,2 m2 prosklené plochy) a zcela nový design.

Nová řada zahrnuje výkony - 170 koní - Valtra T144 a největší model Valtra T234 nabídne výkon 250 koní. Výkon nabízí šestiválcový motor AGCO

Řada je v tuto chvíli ve třech verzích: Direct s plynule měnitelným převodem, Versu s Powershift převodovkou a nová Active, která je také vybavena převodovkou s řazením, ale má nižší úroveň vybavení, než Versu

Později v roce 2015 bude představena i verze Valtra HiTech s jednodušším vybavením a pro lesní provoz.

Všechny traktory v řadě T mají delší rozvor. Došlo k zvětšení prostoru pro přední kola a poskytuje skvělý poloměr otáčení.

Výkon v celé řadě T byl navýšen, oproti předchozí sérii.

Nová kabina je o 20 cm širší než předchozí. Zcela nová kabina může být vybavena lednicí. Sedadlo řidiče je k dispozici v různých standardech včetně pravé loketní opěrky.

Verze Versu a Direct jsou vybaveny terminálem, jaký známe z dosavadních modellů. Terminál je barevný a obsahuje veškeré informace a řadu možností, jak co nastavit.

Kabina disponuje i velkými širokoúhlými zpětnými zrcátky. Kabina má rovnou podlahu, což znamená, že traktor může být vybaven otočným řízením. 

Novinkou je funkce "kopec", řidič na kopci může dát neutrál a traktor zůstane na místě, aniž by se pohyboval.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Valtra

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.