Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nová Pantera se sondou

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Díky své světlé výšce 1,2 m, Amazone Pantera je ideálním samochodným postřikovačem pro většinu postřikovacích operací, ale společnost nyní představila novou Panteru 4502-H. Ta má výškově nastavitelný hydraulický podvozek, pro ochranu vysoké kukuřice nebo slunečnice.

Amazone

Pouhým stisknutím tlačítka na palubním počítači řidič může zvednout celý stroj až na světlou výšku 1,7 m.

V případě, že je stroj ve své zvednuté poloze, rozchod kol lze nastavit v rozmezí 2,1 až 2,6 metrů. Tímto způsobem se Pantera 4502-H i přes vyšší těžiště ukazuje jako velmi stabilní a zároveň může být flexibilně používána v různých plodinách a šířkách dráhy rozteče. 

Zejména v kopcovitém terénu a na dlouhé pracovní dny řidič potřebuje udržet nejvyšší úrovně koncentrace. Přesně řídit zvednutý stroj přes řádky plodin. Amazone ve spolupráci se společností Reichhardt nabízí snímací systém (sonda). Ten pracuje se senzorem - "prsty". "Prsty" jsou jakýmsi systémem automatického řízení a "cestují" mezi řádky plodin, tím usnadní práci řidiče. Nachází se pod kabinou a skenují řádky plodin v průběhu provozu postřikovače.

Vysoce přesný systém zabraňuje pomocí navádění poškození porostu a uvolňuje tlak na řidiče. Umožní obsluze se soustředit na další úkoly v průběhu ochrany porostu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.