Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Nová řada traktorů Deutz-Fahr 5D Keyline nabízí celou škálu komfortních funkcí

Zveřejněno: 1. 9. 2023

Deutz-Fahr dále vylepšuje řadu traktorů Deutz-Fahr 5D Keyline o převodovku PowerShuttle. Díky novým funkcím SenseClutch, ComfortClutch, Stop&Go a elektrohydraulickému vývodovému hřídeli je tato řada traktorů ještě pohodlnější při práci na poli, farmě i silnici. V řadě jsou k dispozici čtyři nové modely.

Nová řada traktorů Deutz-Fahr 5D Keyline nabízí celou škálu komfortních funkcí.

Díky vstřikování common rail při tlaku 2 000 barů, recirkulaci výfukových plynů, katalyzátoru DOC, kompaktnímu chladiči, visco ventilátoru a vzduchovému filtru PowerCore nabízejí vodou chlazené motory FARMotion 35 plynulý přenos výkonu s vynikající spotřebou paliva. Oba motory u modelů Deutz-Fahr 5070 a Deutz-Fahr 5080D Keyline jsou vybaveny filtrem pevných částic a nevyžadují kapalinu AdBlue. Dva výkonnější modely Deutz-Fahr 5090 a Deutz-Fahr 5100D Keyline jsou vybaveny systémem následné úpravy výfukových plynů s filtrem pevných částic a technologií SCR. Palivová nádrž má objem 90 litrů.

Nové modely s převodovkou PowerShuttle jsou k dispozici ve dvou variantách: 15+15 převodových stupňů nebo 30+30 převodových stupňů s funkcí Powershift. Obě převodovky umožňují dosáhnout maximální rychlosti 40 km/h při úsporných otáčkách motoru. Tyto traktory vybavené největšími možnými pneumatikami dosahují rychlosti 40 km/h při otáčkách motoru pouhých 1 800 ot/min, což nejen snižuje spotřebu paliva, ale také výrazně snižuje hluk. Nová řada Deutz-Fahr 5D Keyline nabízí řadu dalších funkcí, které dosud nebyly na trhu k dispozici v kompletním balení. Počínaje funkcí SenseClutch, která umožňuje nastavit plynulost změny směru jízdy v pěti stupních. S funkcí ComfortClutch umožňuje tlačítko na řadicí páce řazení bez použití spojkového pedálu. A konečně funkce Stop&Go je ideální pro práci s čelním nakladačem. Po aktivaci této funkce může řidič zastavit a znovu nastartovat traktor pouze pomocí brzdového pedálu.

Přední náprava nabízí maximální úhel natočení 55° a maximální zatížení nápravy je 2 300 kg, stejně jako elektrohydraulické zapínání a vypínání pohonu všech kol a 100 % uzávěrku diferenciálu. Všechny modely Deutz-Fahr 5D Keyline jsou na přední nápravě vybaveny kotoučovými brzdami v olejové lázni.

Nové modely Deutz-Fahr 5D Keyline s převodovkou PowerShuttle jsou k dispozici ve dvou variantách: 15+15 převodových stupňů nebo 30+30 převodových stupňů s funkcí Powershift.
Nové modely Deutz-Fahr 5D Keyline s převodovkou PowerShuttle jsou k dispozici ve dvou variantách: 15+15 převodových stupňů nebo 30+30 převodových stupňů s funkcí Powershift.

Nosnost zadního závěsu je až 3 500 kg. Systém EASYLIFT výrazně zjednodušuje obsluhu zadního závěsu. Mechanický zadní závěs lze nyní zvedat nebo spouštět stisknutím tlačítka. Všestrannost řady Deutz-Fahr 5D Keyline lze dále zvýšit pomocí sady Light Kit instalované z výroby nebo sady Ready Kit, která umožňuje připojení čelního nakladače.

K dispozici jsou traktorů Deutz-Fahr 5D Keyline tři konfigurace vývodového hřídele: 540/540 ECO, 540/540 ECO/1000 nebo 540/540 ECO/PTO. Pro maximální komfort se vývodový hřídel u modelů PowerShuttle zapíná elektrohydraulicky stisknutím tlačítka.

Prostorná kabina traktoru Deutz-Fahr 5D Keyline je vybavena ergonomicky uspořádanými a barevně odlišenými ovládacími prvky. Přehledný displej na sloupku řízení a pohodlné sedadlo řidiče zaručují maximální pohodlí při práci a řízení. Pro splnění specifických požadavků řidiče je na výběr ze tří variant střechy: uzavřená střecha, střecha s průhledem nebo střecha s certifikací FOPS pro práci s čelním nakladačem.