50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nově pojaté ovládání dostanou všechny traktory Fendt řady 300 Vario a 700 Vario

Zveřejněno: 25. 2. 2020

Vzhledem ke stále narůstajícímu počtu aplikací pro tzv. precizní zemědělství nebo pro správu dat, Fendt nově v traktorech 300 Vario a 700 Vario nabídne hned několik ovládacích terminálů a zcela nově rozvržené ovládání. Přinášíme fotografie, jak budou vypadat jednotlivé stupně výbavy u těchto traktorů s konceptem FendtONE.

FendtONE zahrnuje novou loketní opěrku doplněnou o nový multifunkční joystick a volně přiřaditelná tlačítka

Na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 se představil top model Fendt 314 Vario řady 300 Vario. Kdo si usedl do jeho kabiny, zjistil, že má zcela nově uspořádané pracoviště řidiče – tzv. koncept FendtONE, tj. více displejů, méně přepínání, intuitivní ovládání. Nyní Fendt oznámil, že nový koncept bude k dispozici pro všechny traktory modelové řady Fendt 300 Vario a 700 Vario.

Řada Fendt 300 Vario zahrnuje čtyři modely (Fendt 311 Vario, Fendt 312 Vario, Fendt 313 Vario, Fendt 314 Vario) s výkonem v rozsahu od 113 do 142 koní (ECE R120). Top model Fendt 314 Vario se systémem navýšení výkonu nabídne až 152 koní. Výkon dodává motor AGCO Power plnící Stage V (má oxidační katalyzátor, filtr pevných částic a selektivní katalytickou redukci – nemá recirkulaci výfukových plynů).

V závislosti na zvolené výbavě řady 300 Vario a 700 Vario se bude odvíjet provedení konceptu FendtONE – rozdíl bude například v počtu displejů, joysticků v kabině a ovládacích tlačítek na loketní opěrce.

Koncept FendtONE bude standardem u všech verzí traktorů modelové řady 700 Vario - Power, Power +, Profi a Profi +. Řada Fendt 700 Vario zahrnuje šest modelů Fendt 714 Vario, Fendt 716 Vario, Fendt 718 Vario, Fendt 720 Vario, Fendt 722 Vario a Fendt 724 Vario pokrývající výkony od 144 do 237 k (ECE R120).

FendtONE bude nejprve k dispozici v Německu, Francii a Velké Británii, než bude rozšířen na další trhy.

Fendt je první na světě, který kombinuje klasický terminál v traktoru s kancelářskou platformou pro plánování a řízení úkolů. S FendtONE mohou uživatelé naplánovat svou práci v terénu kdekoli na počítači nebo chytrém zařízení a následně bezdrátově přenést do traktoru. Platforma FendtONE nabízí aplikaci Smart Farming - pokročilé možnosti sledování, správu úloh Task Manager či Guide Sync pro správu dat v terénu. Funkce v této platformě mohou být postupně rozšiřovány. FendtONE také integruje platformu pro výměnu dat agrirouter. Kromě již zmíněných systémů, byl inovován celý ovládací panel včetně joysticků. Ovládací prvky se nově nachází v jedné rovině. FendtONE jsme se blíže věnovali v našem dřívějším článku.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fendt

1) čerpáno z materiálů Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.