Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Top model řady Fendt 300 Vario přichází s inovativním systémem dynamického navyšování výkonu

Zveřejněno: 7. 7. 2019

Nový přírůstek do řady Fendt 300 Vario, top model Fendt 314 Vario, má ještě větší výkon díky inovativnímu konceptu DynamicPerformance (DP). Traktory řady 300 Vario dostaly do vínku také nový koncept ovládání FendtONE.

Nový top model Fendt 300 Vario se systémem dynamického navyšování výkonu.

Když je potřeba, inovativní koncept navyšování výkonu DynamicPerformance (DP) u modelu Fendt 314 Vario zvýší výkon o deset koní. Systém není vázán na rychlost jízdy ani na jiné zvláštní provozní údaje, funguje totiž čistě dynamicky. Výkon si nejčastěji berou různé dílčí komponenty traktoru, jako je vývodová hřídel, hydraulika, ventilátory nebo klimatizace. Systém detekuje, kdy některé komponenty potřebují více energie, a pak poskytuje vyšší výkon prostřednictvím inteligentního řízení. Systém je speciálně navržen pro stacionární provoz traktoru, jako je například stání se zapnutým vývodovým hřídelem. Proto je traktor vhodný zejména pro farmy, které potřebují kompaktnější, lehčí a agilní traktor a zároveň chtějí v případě nutnosti splnit i vyšší nároky na výkon.

Systém dynamického navyšování výkonu.
Systém dynamického navyšování výkonu.

Elektronicky regulovaný ventilátor Visctronic je ještě účinnější a je řízen podle požadované úrovni chlazení. Do předního závěsu je nyní možné agregovat i například žací stroj s hydraulickou funkcí (například pro sklápění bočních krytů) – u závěsu traktoru se nachází zapojení pro dvojčinný ventil.

Jak už bylo v úvodu zmíněno, traktory Fendt 300 Vario budou vybaveny zcela novým konceptem ovládání FendtONE – stejně jako nově představené traktory řady 700 Vario.

Nový Fendt 314 Vario bude k dispozici na podzim ve verzích Profi a Profi+.

Fendt v rámci představení novinek také ukázal novou generaci traktorů Fendt řady 900 Vario, první evropskou sklízecí mlátičku bez volantu a pochlubil se též hospodářskými výsledky za rok 2018.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.