Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Nové traktory řady 6M ve jménu řady inovací

Aktualizováno: 3. 12. 2016

V roce 2016 došlo k inovaci všech mannheimských traktorů řady 6M, kdy se změny pozitivně promítly do výkonu motoru, spotřeby paliva, komfortu obsluhy i servisních nákladů. Standardem však samozřejmě zůstává pevný rám traktoru, jenž je charakteristickým rysem řady 6.

John Deere

Osvědčené motory s novými technologiemi

V oblasti motorů došlo navýšení jmenovitého výkonu traktorů u všech modelů řady 6M o 5 koní. Pro modely od 110 do 145 koní jmenovitého výkonu se používají čtyřválce o objemu 4,5 l a u modelů od 155 koní dává výkon šestiválcový agregát o objemu 6,8l. Otěže největšího modelu této řady převzala od staršího modelu 6170M verze 6195M s maximálním výkonem až 206 koní. Kromě šestiválců 6155M a 6175M je ve všech modelech použita technologie dvojice turbodmychadel, jež zajišťují konstantní tlak vzduchu, čímž se omezují projevy turboefektu a dochází k lepšímu plnění. Díky kombinaci EGR ventilu, bezúdržbového filtru pevných částic a systému SCR bylo také dosaženo nižší spotřeby paliva při nižších emisích. Nové traktory 6M tedy plní nejpřísnější emisní normu FT4. Také se prodloužil interval výměny motorového oleje, což také přispívá ke snížení provozních nákladů. 

Novinka při výběru převodovky

V oblasti převodovek se John Deere drží osvědčených prověřených mechanických převodovek, kdy si zákazník může vybrat mezi převodovkou PowrQuad Plus a AutoQuad Plus. Ale už od podzimu 2016 se uživatelé mohou rozhodnout pro zcela novou převodovku CommandQuad Plus, jež nabídne ještě vyšší úroveň komfortu ovládání. Dokáže totiž jako jediná převodovka ze všech quadových sama řadit nejen rychlostní stupně, ale také samotné skupiny. Výsledkem je tedy plně automatizované řazení, navíc ještě s funkcí AutoClutch, tedy systémem automatického rozpínání spojky při zastavení traktoru.

Ve jménu komfortu

Řada 6M využívá systém odpružené přední nápravy nejen pro zlepšení trakčních schopností, ale samozřejmě také kvůli úrovni komfortu, jež traktory John Deere poskytují. Ruku v ruce s tím jde i použití nového odpružení celé kabiny. Přepracována byla též konzola řazení, elektrický joystick ovládání středových okruhů a samozřejmostí je kompletní příprava AutoTrac pro všechny modely. Traktor je také možné doplnit rámem pro čelní nakladač, který lze připojit díky unikátnímu řešení systému nasazení během několika málo okamžiků.

Zkrátka traktory řady 6M byly upraveny tak, aby držely krok s dobou a dokázaly co nejlépe plnit Vaše požadavky.

Autor: STROM PRAHA
Foto: Strom Praha

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.