Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nové užitkové vozidlo John Deere XUV 865R Gator sází na pohodlí

Zveřejněno: 13. 2. 2020

Výrobce uvádí, že nový prémiový model John Deere XUV 865R Gator je nejpohodlnějším modelem, jaký byl kdy vyroben v rámci populární řady užitkových vozidel. Vozidlo je osazeno naftovým motorem o výkonu 23 koní. Výkon kombinuje s modelem XUV 865M a s celou řadou dalších funkcí včetně luxusního prostředí kabiny.

Užitkové vozidlo John Deere XUV 865R Gator

Standardně je k dispozici převodovka s plynule měnitelným převodem, pohon všech čtyř kol, posilovač řízení a kvalitní odpružení. Tichá, plně vybavená kabina poskytuje komfortní místa až pro tři osoby. Kabina má snadno otevíratelné kliky dveří, plně otevíratelné čelní sklo a osvědčený, mimořádně účinný systém vytápění, větrání a klimatizace.

Kabina je navíc vybavena atraktivním hnědým interiérem, který byl ergonomicky přepracován. Nyní obsahuje ovládací prvky v automobilovém stylu, které jsou nyní umístěny uprostřed palubní desky. Střecha kabiny posouvá vodu k vnějším hranám a přední a zadní světla jsou umístěna pod linií střechy, aby byla zajištěna lepší ochrana.

Výbava „R“ nabízí plně uzavřenou kabinu s celou řadou dalších standardních funkcí – nastavitelné sedadlo 40/60, nastavitelný volant, sluneční clona, stěrače s ostřikovači či LED osvětlení.

Užitkové vozidlo XUV 865R Gator pohání tříválcový vznětový motor OHV o výkonu 23 koní (při 3600 ot/min). Nejvyšší rychlost činí 50 km/h. Skutečný systém 4WD je vybaven automatickým zamykáním předního diferenciálu a elektronickým kolébkovým spínačem namontovaným na přístrojové desce - pro snadné ovládání. Robustní rám doplňuje nezávislé odpružení na všech čtyřech kolech. Toto řešení bylo navrženo tak, aby poskytovalo hladkou jízdu. Také se eliminují rázy při jízdě v náročném terénu, aby nedošlo ke snížení kvality jízdy nebo stability vozidla.

Vozidlo má některé konstrukční prvky vyrobené z odolného kompozitního materiálu, který eliminuje korozi. Zadní světla jsou k dispozici s volitelnými chrániči. Můžete naložit krmivo, nářadí a cokoliv jiného, co potřebujete přemístit, ložná plocha za kabinou může být snadno přestavěna na rovnou plochu. Nosnost činí 900 kg a celková užitečná hmotnost 680 kg. Pro větší univerzálnost může být nové užitkové vozidlo John Deere XUV 865R Gator vybaveno širokou řadou přídavných zařízení od sněhových radlic až po navijáky. Objem palivové nádrže činí 42 l.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: John Deere

1) čerpáno z materiálů John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.