Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nové žací stroje Kuhn FC 3115. Dva druhy kondicionérů a robustní lišta

Zveřejněno: 13. 10. 2020

Kuhn doplňuje produktovou řadu žacích strojů s prstovým nebo válcovým kondicionérem o dva nové vzadu nesené modely FC 3115 D a FC 3115 R s pracovním záběrem 3,10 metrů. Při přepravě se oba žací stroje sklápí do svislé polohy.

Nový žací stroj Kuhn FC 3115

Dva nové žací stroje Kuhn FC 3115 D a FC 3115 R se sklopí až na 126°, aby bylo zajištěno: maximální kompaktnost během přepravy a optimální vyvážení hmotnosti na zadní kola traktoru.

FC 3115 D používá kondicionér DIGIDRY s ocelovými prsty. Jeho pohon zajišťuje převodovka, která se dokonale hodí do obtížných podmínek. S průměrem 540 mm zajišťuje rovnoměrné rozprostření, provzdušnění pokosu a vysokou kvalitu sena a senáže. Sušení díky tomu probíhá rovnoměrně.

Model FC 3115 R je zase vybaven kondicionérem SQUAREFLEX s gumovými válci o velkém průměru (24 cm) pro intenzivní mačkání stébel bez odrolu listů. Možné je sklízet všechny druhy rostlin (vojtěška, žito, atd.) s vysokou výkonností při minimalizaci doby údržby.

Modely FC 3115 D a FC 3115 R jsou vybaveny novou žací lištou OPTIDISC ELITE, která je známá svou robustností a kvalitou řezu za všech podmínek. Tato žací lišta nevyžaduje žádnou údržbu a využívá prověřené systémy Protectadrive (jištění žacích disků) nebo Fast-Fit (rychlá výměna nožů). Žací stroj také používá hydropneumatické odpružení LIFT-CONTROL, které umožňuje výborné kopírování terénu.

Pro sklizeň ve velmi kopcovitých oblastech nebo pro práci se středně velkými traktory je možné, na přání zákazníka, dostat adaptivní závaží na levé straně žacího stroje. Snižuje se tím nevyváženost.

Zmíněné žací stroje lze provozovat s čelně nesenými žacími stroji.

Kromě nových žacích strojů byl nedávno představen nový secí stroj Kosma, automatický krmný robot AURA , lis Kuhn VBP s variabilní komorou a ovíjecím mechanismem a samojízdný krmný vůz SPW Intense PH5.

Nový žací stroj byl oficiálně představen na Kuhn Virtual – SPACE 2020. Podívejte se, jaké další stroje byly představeny.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Kuhn

1) z podkladů Kuhn


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.