Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Novinky v technice Joskin

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Belgický Joskin představil řadu novinek v aplikační technice.

Joskin

Nové kloubové čerpadlo pro osazení do předního závěsu je kompaktní, komfortní a multifunkční.

Díky výšce 4,5 metrů a dosahu ramene 3 metry je možné snadno čerpat na okraji polí z přívozních vozidel, přepravních nádrží nebo cisteren opatřených nálevkou. Spojující válec obou částí ramen umožňuje pohyb v rozsahu 100 stupňů.

Válec je ovládán z traktoru, zatímco ostatní funkce ramene (čerpadlo, ventily atd.) jsou zpravidla připojeny k řídicímu bloku, což umožňuje dokonalou synchronizaci kontrolních operací během plnící fáze.

Díky tomuto rameni je čerpání jednodušší a řidič má lepší viditelnost při vyplňování.

Hnojivo je po nasátí vedeno pomocí hadice (200 mm), která je kompaktně upevněna ve spodní části traktoru. Hadice je vybavena ochranou, chránící hydraulický motor v případě kontaktu s vozovkou.

Nové kloubové čerpací rameno lze snadno zavěsit do předního závěsu. I při odpojení je rameno stabilní

Postranní čerpací ramenoDalší novinkou je boční sací rameno pro cisterny. Odolné rameno poskytuje vysoký sací výkon při nízkých nákladech. Rameno může být osazeno na jakékoliv straně cisterny. Čerpací rameno je k dispozici pro cisterny Volumetra, Delta2, Modulo2 a Tetrax.

Vysoce kvalitní cisterny Q-Bigliner

Belgická firma Joskin rozšířila svůj sortiment o novou řadu cisteren o velkém objemu a vysoké kvality. Modely jsou navrženy pro vysokokapacitní dopravu. Nejsou vybaveny žádným aplikátorem. Tři modely jsou k dispozici s kapacitou 28600, 30200 a 31800 l.

Zejména provozovatelé bioplynových stanic ocení tento nový produkt, protože může být používán optimálním a výhodným způsobem, zejména na větší vzdálenosti. Tyto cisterny jsou užitečné pro zemědělce, kteří tekutá hnojiva soustřeďují do vyrovnávacích nádrží na konci pole.

Řada Q-Bigliner byla vyvinuta na základě tridemového podvozku Euroliner a je opatřena pevnou ojí. Zvláštností je kompaktní a velká nádrž. Tyto cisterny jsou kompaktní, protože mají velký průměr 2,3 m, což zajišťuje vysokou manévrovatelnost.

Řada Q-Bigliner je standardně vybavena podvozkem Hydro-Tridem s přední zvedací nápravou. Standardní výbava zahrnuje i hydropneumatické oje. Tato výbava umožňuje provozovat cisternu při vysoké rychlosti, aniž by byla ohrožena stabilita v zatáčkách.

Pevná oj zajišťuje přenos váhy na zadní část traktoru. Pak je lepší trakce na nestabilním terénu.

Tyto cisterny mohou být vybaveny koly o velikosti od 385/65R22.5 až po obří nízkotlaké pneumatiky o velikosti 750/60R30.5.

Cisterny Q-Bigliner, stejně jako všechny cisterny od firmy Joskin jsou vyráběny podle bezpečnostní normy EN707. Proto jsou vybaveny přepážkami, které zabraňují pohyb přepravované kapaliny.

Aplikátor TerradiscAplikátor se skládá ze dvou řad disků o průměru 510 mm. První řada disků otevře půdu. Kejda pak proudí hadicemi do vytvořených řádků a poslední řada disků, která je umístěna v opačném směru oproti první řadě, kejdu zapraví do půdy.

Aplikátor se skládá směrem nahoru, přepravní šířka činí 2,80 m.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Joskin

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.