Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Nový dvourotorový shrnovač se stranovým ukládáním řádku SIP STAR 860I26 TS

Zveřejněno: 3. 7. 2023

SIP představuje nový dvourotorový shrnovač se stranovým ukládáním řádku SIP STAR 860I26 TS. S pracovním záběrem 7,20 – 8,85 metru a výkonem 11,50 ha/h je tento shrnovač určen pro střední a velké zemědělské podniky, které potřebují robustní a výkonný stroj. Novinka si odbyla českou premiéru na akci CASE DEN v Kámeni a na akci Naše pole v Nabočanech.

Nový dvourotorový shrnovač se stranovým ukládáním řádku SIP STAR 860I26 TS.

Kombinace teleskopicky nastavitelných rotorů a předních a zadních hydraulicky nastavitelných řádkovacích plachet dvourotorového shrnovače SIP STAR 860I26 TS umožňuje ukládání do jednoho nebo dvou řádků. Obě řádkovací plachty jsou součástí standardní výbavy stroje, přičemž zadní plachta je teleskopicky nastavitelná. Díky standardnímu hydraulickému nastavení výšky rotorů a stupnici na ramenech lze pracovní výšku snadno nastavit z kabiny traktoru.

Rotory shrnovače SIP STAR 860I26 TS jsou poháněny novým patentovaným Z-drive pohonem zajišťujícím delší životnost a snižujícím poškození vývodových hřídelí. Pohon umožňuje i vynikající manévrovatelnost stroje a díky vyšším dílčím zdvihům i snadnější ovládání stroje při otáčení na souvratích a při jízdě přes řádky.

Nové uchycení rotoru 3D+ je navrženo tak, aby se rotor shrnovače SIP STAR 860I26 TS přizpůsobil terénu a tvořil optimální tvar řádku s ohledem na pracovní záběr sběracího ústrojí řezačky nebo sběracího vozu. Standardní výbavou je možnost časování pružinových prstů a také poloha pro vyšší bezpečnost při přepravě. Systém Sequential Rotor Lift (SRL) ve standardní výbavě umožňuje zpozdit částečný zdvih rotorů. Uživatel si může zpoždění nastavit podle množství píce a specifik pole. Hydropneumatické odpružení rotorů spolu s uchycením rotorů 3D+ a patentovanou tandemovou nápravou na rotorech zajišťuje rotorům dokonalé přizpůsobení se terénu bez znečištění píce a poškození louky.

Nové uchycení rotoru 3D+ je navrženo tak, aby se rotor shrnovače SIP STAR 860I26 TS přizpůsobil terénu a tvořil optimální tvar řádku s ohledem na pracovní záběr sběracího ústrojí řezačky nebo sběracího vozu.
Nové uchycení rotoru 3D+ je navrženo tak, aby se rotor shrnovače SIP STAR 860I26 TS přizpůsobil terénu a tvořil optimální tvar řádku s ohledem na pracovní záběr sběracího ústrojí řezačky nebo sběracího vozu.

Nová konstrukce podvozku shrnovače SIP STAR 860I26 TS ve tvaru oblouku nabízí větší manévrovací prostor při jízdě přes řádky, protože celý rám hrabic je vyšší. Vysoká zadní náprava navíc zajišťuje rychlou a snadnou jízdu přes řádky.

Díky snadno přístupnému mechanismu řízení a sníženému počtu mazacích míst na rotorech je údržba shrnovače SIP STAR 860I26 TS rychlá a snadná.

Elektrohydraulický řídicí systém shrnovače SIP STAR 860I26 TS je uživatelsky přívětivý a umožňuje snadné ovládání stroje. Systém aretace bezpečnostních lišt a automatická aretace rotorů v přepravní poloze navíc obstarávají bezpečnost a stabilitu při přepravě. Přepravní šířka je menší než 3 metry, přepravní výška s namontovanými rameny je menší než 4 metry, avšak ramena lze v případě potřeby také demontovat.

Shrnovač SIP STAR 860I26 TS je standardně vybaven LED osvětlením a zařízením pro zajištění bezpečnosti silničního provozu. V závislosti na specifikách zemědělské půdy si může zákazník vybrat mezi různými typy pneumatik. Kola lze osadit závažím.

Importérem strojů SIP do České republiky je společnost AGRI CS, která prostřednictvím svých poboček a obchodních partnerů poskytuje po celé České republice možnost předvádění strojů u svých zákazníků. Proto neváhejte kontaktovat svého nejbližšího prodejce SIP ve vašem regionu. O oblíbenosti strojů značky SIP na českém trhu svědčí prodejní úspěchy a předávání velkého množství techniky novým majitelům během roku. Aktuální novinky můžete sledovat na facebookové stránce SIP CZECH věnované strojům této slovinské značky.

Fotografie z předání strojů SIP novým českým majitelům.
Fotografie z předání strojů SIP novým českým majitelům.