Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nový Fliegl ASW Taurus je řešením pro velkoobjemovou přepravu siláže

Zveřejněno: 11. 2. 2020

Velký ložný objem je výhodný při přepravě siláže obzvláště tehdy, kdy vzdálenost mezi polem a vykládkou je dlouhá. Pro zajištění výkonnosti sklizně je potřeba optimalizovat odvoz siláže tak, aby se řezačka nezastavila. Řešení nabízí firma Fliegl v podobě vozu ASW Taurus.

Nový Fliegl ASW Taurus pro přepravu siláže

Německý výrobce dopravní techniky Fliegl nyní nabízí nový vůz ASW Taurus určený zejména pro přepravu siláže. Se svými bočními stěnami o výšce 2,30 m a kapacitou 45 m3 (tandemová verze) a 50 m3 (tridemová verze) je skutečným transportním gigantem. Vůz Taurus zaujme bohatou standardní výbavou. Integrovaná úzká oj zaručuje dobrý úhel řízení. Podvozek nabízí maximální jízdní komfort ve všech polohách, počínaje hydraulickým odpružením od BPW. Toto odpružení také zajišťuje pohodlí na silnici a maximální stabilitu - a to i na bočních svazích. Vůz může využívat velké pneumatiky 800/45R26,5 pro optimální stabilitu a rozložení hmotnosti.

Fliegl nabízí zadní dynamické osvětlení vozu kompletně v LED provedení. Pro minimalizaci znečištění vozu, vozovky a lidí v okolí, jsou k dispozici blatníky a zadní zástěrky z plastu. K hliníkovému pásu nad blatníkem je připevněna plastová stříška – to vytváří lepší a rychlejší sklouznutí materiálu. V zadní části vozu je instalována hydraulická ochrana proti podjetí, na které neulpívá materiál během otevírání zadní stěny.

Fliegl ASW TAURUS je k dispozici ve dvou verzích - ASW 281 Taurus s tandemovým podvozkem (povolená celková hmotnost je 23 t nebo 24 t) nebo ASW 391 Taurus s tridemovým podvozkem (tento typ má povolenou celkovou hmotnost 31 t).

Mezi další představené novinky firmy Fliegl patří cisterna Twist, překládací vůz ULW 40 Vario či zbrusu nové rozmetadlo hnoje.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fliegl

1) čerpáno z materiálů Fliegl

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.