Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Nový Krampe s výměnným systémem vany a cisterny

Aktualizováno: 3. 12. 2016

Firma Krampe představila na Euro Tier v Hannoveru novinku - výměnný systém, kde lze kombinovat velkoobjemovou vanu a cisternu na jednom univerzálním a velice ceněným podvozku.

Krampe

Hlavní výhodou pro zákazníky, je především úspora nákladů za druhý podvozek. Celý systém je založen na osvědčeném podvozku z návěsu s označením Roadrunner DA 34, kdy výrobce umožnuje na tento podvozek namontovat jak cisternu, tak sklápěcí vanu. Nástavby jsou zajištovány jednoduchým systémem prostřednictvím otočných zámků.

Podvozek z návěsu Roadrunner DA 34 je velice obratný, jelikož je vybaven zadní náběžně řízenou nápravou a vpředu točnou, která je tvořena z podvozku Dolly 10 s jednou nápravou. To znamená, že nepřijdete o výhody, které tento podvozek nabízí. Jednou z nich a také nejvíce ceněnou je přenášení tíhy na zadní kola tažného prostředku. Tento podvozek je standardně odpružen vzduchovým odpružením.

V případě, že na podvozku bude namontovaná vana, tak při použití nástavků 80 cm se dostanete až na objem 47 m3. Jak je to možné? Na to je jednoduchá odpověď. Jedná totiž o 9 m dlouhou vanu ze známého návěsu Big Body 900. Tento návěs má posléze užitné zatížení 28 t s celkovou nosností 34 t při rychlosti 40 km/h. Stejně jako všechny jiné návěsy lze i tento návěs dodat v provedení na 60 km/h.

Pakliže se rozhodnete namísto vany namontovat cisternu, tak se dostanete na objem cisterny 26 000 l s délkou tanku 8,2 m a velmi nízkým těžištěm díky obdélníkovému tvaru tanku. Tank je vyroben z kvalitní oceli a uvnitř ukrývá 3 vlnolamy. Zvenčí je tank lakovaný jako všechny návěsy v Krampe práškovou barvou a zevnitř je v cisterně speciální nástřik. Tank je také možné vybavit vřetenovým čerpadlem, ale také bude k dodání bez čerpadla. Vřetenové čerpadlo bude mít výkon 6 m3/min.

Autor: KRAMPE
Foto: Krampe

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.