50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nový meziřádkový aplikátor Talpa

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Talpa (Krtek) je samochodný meziřádkový aplikátor digestátu, hnojiva nebo jiných organických látek s vysokou světlou výškou (1650 mm). Nerezový zásobník o objemu 12 m3 zaručuje nezávislost a výkonnost na poli. Talpa má revoluční koncept aplikace digestátu na poli. Možnost aplikace i v pokročilém stádiu vzrůstu rostlin otevírá nové možnosti a vysoce zvyšuje účinnost výživové hodnoty odpadní vody bioplynových stanic.

Talpa

Talpa je odpověď pro všechny potřeby firem, které mají vysoké množství organického materiálu, který má být aplikován v krátkém časovém horizontu na jejich pole. Médium je uloženo v 12kubíkové nádrži s plněním.

Kabina je vybavena moderními systémy a zařízením, které nesmí chybět v žádném vozidle, jako je např. klimatizace s aktivními uhlíkovými filtry, handsfree, hifi radio a elektricky vyhřívaná zpětná zrcátka.

Standardní výbava

Šířka kabiny 1600 mm                      

Integrovaný ochranný rám

Vzduchová sedačka

Dotykový monitor 12 "

Multifunkční joystick

Klimatizace s uhlíkovými filtry

bluetooth handsfree

Zpětná zrcátka, elektricky vytápěná a vyhřívaná

Kloubový rám mezi přední a zadní sekcí zajištuje průchod v jakýchkoliv podmínkách. Hlavní výhodou je menší poloměr otáčení, při kterém se zmenšuje poškození rostlin.

Jednoduchý přístup do kabiny

Přístup do kabiny je zajištěn pomocí inovativního výtahu s maximálním bezpečím a komfortem. Výtah může být ovládán z kabiny, na platformě nebo na zemi.

Aplikační systém

Aplikace je zajištěna pomocí robustních pracovních orgánů, které jsou určeny pro meziřádkovou aplikaci. Světlá výška pod strojem (1650mm) umožňuje bezproblémové zapravení digestátu i ve vzrostlé kukuřici, kdy adaptér je uzpůsoben pro 6 nebo 8 řádků.

Každá sekce je umístěna na paralelogramu s možností nastavení přítlaku, pro aplikaci i v těžkých podmínkách. Čelní ozubený disk prořízne vrchní vrstvu půdy a tím usnadní vstup aplikační radličky. Jednoduchý systém nastavení hloubky (5-15cm) aplikace digestátu pomocí čepů. Zadní vypouklé disky slouží k finální úpravě půdy a zahnutí.

Srdce Krtka

Stroj je poháněn 6 válcovým motorem o výkonu 250 koní, na který je napojený hydrostatický pohon a další funkční prvky stroje, jako například natáčení kol, čerpadlo atd. Motor je umístěn v přední části stroje za kabinou. Zde je dbáno na perfektní odhlučnění pro co největší komfort řidiče. Elektronické ovládání 4 možných chodů stroje:

• Mód parkování, kdy motor běží a mohou se využívat funkce stroje (nasávání apod.)

• Mód pro převoz stroje po pozemních komunikacích na nízké otáčky (1700 ot)

• ECO pro nejlepší ekonomiku v provozu

• FULL POWER, kdy je stroj využívá celých 250 koní

Autor: Milan Jedlička
Foto: Archiv

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.