TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nový ovládací terminál Claas CEMIS 700 pro lisy, žací stroje a sběrací vozy

Zveřejněno: 13. 7. 2020

Claas bude od léta letošního roku postupně nahrazovat ovládací terminály OPERATOR a COMMUNICATOR II novým terminálem CEMIS 700. Za pomocí terminálu bude možné ovládat ISOBUS kompatibilní žací stroje, lisy na balíky a sběrací vozy.

Kromě ergonomického designu se nový CEMIS 700 vyznačuje také 7palcovým dotykovým displejem a ovládáním pomocí 10 podsvícených tlačítek a otočným tlačítkem

Kromě ergonomického designu v elegantní černé barvě s hladkým a snadno čitelným displejem se nový ISOBUS terminál vyznačuje především tím, že obsahuje deset pevných a podsvícených kláves a otočný ovladač.

Kontrastní, barevný a dotykový displej má 7palcovou obrazovku a automatické přepínání režimů den/noc. Terminál podporuje vstup dvou kamer – mezi obrazy lze přepínat manuálně nebo automaticky. Díky tomu má obsluha jasný přehled o základních funkcích příslušenství připojeného k traktoru.

Funkce Aux-O, Aux-N, UT1, UT2 a kompatibilita ISO 11783 jsou certifikovány AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). Kromě ovládání jasu, volby jazyka umožňuje nabídka obsluze také individuálně nastavit hlasitost integrovaného reproduktoru (pro informační a výstražné tóny).

CEMIS 700 bude k dispozici od října 2020 pro žací stroje DISCO, lisy na kulaté balíky ROLLANT 540, lisy na hranaté balíky QUADRANT a sběrací vozy CARGOS.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Claas

1) z podkladů Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.