Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Nový samojízdný krmný vůz BvL V-MIX Drive Maximus Plus 2S kombinuje výhody jednošnekových a dvoušnekových modelů

Zveřejněno: 16. 2. 2023

Společnost BvL rozšířila řadu samojízdných krmných vozů o kompaktní čtyřválcové modely s větším objemem zásobníku. Novinky byly představeny na loňském veletrhu EuroTier v Hannoveru.

Samojízdné krmné vozy BvL.

Vývoj samojízdných krmných vozů ve společnosti BvL – Bernard van Lengerich Maschinenfabrik GmbH & Co. KG v Emsbürenu sahá až do 90. let 20. století. Od té doby se vzhled vozů zásadně změnil. Nejnovější samojízdný model BvL V-MIX Drive Maximus Plus byl dosud k dispozici ve verzích s jedním a dvěma šneky, se čtyř nebo šestiválcovými motory.

Nyní společnost představila speciální krmný vůz BvL V-MIX Drive Maximus Plus 2S. Kombinuje výhody jednošnekového (základ stroje) a dvoušnekového (zásobník) krmného vozu. Výsledkem je výkonný stroj s velkým objemem zásobníku – 19 m3 nebo 21 m3. Čtyřválcový stroj o výkonu 174 koní se tak cenově řadí do střední třídy mezi předchozí samojízdné stroje BvL.

Nový krmný vůz BvL V-MIX Drive Maximus Plus 2S lze provozovat i na silnici, hodí se tedy i do provozů s častými přejezdy mezi stájemi.

Na přání je možné vůz BvL V-MIX Drive Maximus Plus 2S vybavit dalšími úložnými prostory, funkcemi v loketní opěrce, LED osvětlením a kamerovým systémem Bird View.

Autor: Milan Jedlička
Foto: BvL

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.