Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Ofenzíva běloruských traktorů pokračuje, MTZ představil kompaktní modely s motorem CAT nebo MMZ

Zveřejněno: 5. 8. 2020

Běloruský výrobce zemědělské techniky Belarus (MTZ) letos kompletně modernizuje své traktory, se kterými chce proniknout i do Evropy. Kromě traktoru o výkonu až 400 koní byla v Minsku představena i nová modelová řada kompaktní traktorů.

Belarus MTZ 923.7

Belarus (MTZ) – výrobce zemědělské techniky, při příležitosti 74. výročí Minského traktorového závodu, představil své plány na budoucích deset let. Kromě toho prezentoval i novou generaci svého nejvýkonnějšího traktoru o výkonu 440 koní. Hlavní a nejdůležitější představenou novinkou byl traktor Belarus 742.7, který se stane základním modelem při vývoji nové řady traktorů o výkonech od 50 do 75 koní. První traktor nové modelové řady si již odbyl premiéru na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

MTZ také představil modernizovanou verzi traktoru Belarus 82.1. Kromě nového designu kapoty traktor dostal úspornější motor, synchronizovanou převodovku (14x12) a účinnější hydraulické čerpadlo. I rozměry traktoru se zvětšily.

Do stejné velikostní a výkonové kategorie patří i modely řady 923. V této řadě MTZ taktéž představil novinku – novou generaci traktoru Belarus 923.7. Traktor dostal nový design a nový dieselový čtyřválcový motor Caterpillar C3.6 s přímým vstřikováním a plnící emisní normu Stage V. Výkon motoru činí 95 koní a kroutící moment je 430 Nm.

Podobný „evropský“ vzhled – červeno-bílý – získal další nový model ve stejné třídě – Belarus 952.6. Je osazen běloruským motorem MMZ D245.5S4, který plní pouze emisní normu Stage IV.

Nové traktory se představily na evropském veletrhu Agritechnica 2019

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Belarusian agricultural machinery - BAM

1) z podkladů Belarusian agricultural machinery - BAM

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.