Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

OPaLL-AGRI ORION II nahrazuje oblíbené pluhy

Zveřejněno: 18. 4. 2023

Polonesené pluhy OPaLL-AGRI ORION II mají za sebou druhou sezonu sériové výroby. Novinka, která nahrazuje etablované a zákazníky oblíbené typy českého výrobce OPaLL-AGRI EUROPA a OPaLL-AGRI ORION, v sobě kombinuje všechny požadavky na moderní zemědělskou praxi a zachování původní myšlenky na klasické zpracování půdy orbou.

Polonesené pluhy OPaLL-AGRI ORION II nabízejí 4 základní koncepční varianty, které lze rozdělit do dvou kategorií, a to pro orbu v brázdě a mimo ni.

Polonesené pluhy OPaLL-AGRI ORION II nabízejí 4 základní koncepční varianty, které lze rozdělit do dvou kategorií, a to pro orbu v brázdě a mimo ni. Každý z těchto pluhů pak můžeme sestavit v mechanickém či hydraulickém, tzv. Vario systému nastavování záběru orebního tělesa. Zákazník tak má možnost vybírat nejen podle traktoru, tedy šířky kol či provedení na pásech, ale také dle vlastní rozvahy a ekonomických možností.

Rám pluhů je stejně jako u všech pluhů OPaLL-AGRI, tvořen speciální mikrolegovanou ocelí, z níž je jekl tvarován za tepla bez svárů, a lze je sestavit v rozmezí 6 – 9 radlic, a to vždy v systému +1. Základní rámy jsou tedy 6, 7 a 8, přičemž ke každému lze připojit další radlici.

Rám pluhů OPaLL-AGRI ORION II je stejně jako u všech pluhů OPaLL-AGRI tvořen speciální mikrolegovanou ocelí.
Rám pluhů OPaLL-AGRI ORION II je stejně jako u všech pluhů OPaLL-AGRI tvořen speciální mikrolegovanou ocelí.

Další volbou u pluhů OPaLL-AGRI ORION II jsou 3 typy jištění, jehož použití závisí čistě na přání a půdních podmínkách zákazníka. Na výběr má klient střižné jištění (jištění trhacím šroubem), pružinové či hydraulické NON-STOP jištění, které má také sekundární zabezpečení střižným šroubem.

OPaLL-AGRI ORION II nahrazuje u zákazníků oblíbené pluhy.
OPaLL-AGRI ORION II nahrazuje u zákazníků oblíbené pluhy.

Pro precizní práci v rozličných podmínkách je ve výbavě pluhu OPaLL-AGRI ORION II nabízeno 5 typů orebních těles, které dokáží zpracovat půdu od lehkých až po těžké země.

Na pluzích OPaLL-AGRI ORION II jsou samozřejmostí i další vychytávky, jako například nastavení záběru 1. radlice v základní výbavě, odpružení pojezdového kola pro transport, kontrola trakce tahače (dotěžovaní náprav traktoru) nebo LED osvětlení pro transport.