Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

‚Pokud nevyhraji volby, budu kombajnér,‘ žertoval Putin při návštěvě fabriky Rostselmash

Zveřejněno: 17. 7. 2018

Teď, po volbách, již můžeme s jistotou napsat, že si nemusí ruský prezident Vladimir Putin hledat místo v zemědělském podniku jako obsluha sklízecí mlátičky. I tak si práci obsluhy mohl vyzkoušet na nejmodernějším novém simulátoru ve výrobním závodu Rostselmash v Rostově na Donu.

Vladimir Putin v simulátoru.

Rostov na Donu se v posledních týdnech ve světě proslavil hlavně kvůli Mistrovství světa ve fotbale. Od roku 1929 tam ale sídlí největší výrobce sklízecích mlátiček Rostselmash. Výrobní závod jsme letos mohli navštívit. Před letošními prezidentskými volbami jej navštívil i Vladimir Putin.

Putina při návštěvě doprovázel ministr průmyslu a obchodu, předseda společnosti Rostselmash a generální ředitel. Putin si kromě prohlídky výrobních prostor a nových strojů, vyzkoušel simulátor řízení sklízecí mlátičky (v podstatě kabina s namontovaným monitorem či displejem na čelním skle). Putin usedl za volant a začal sklízet, přičemž spoléhal na pokyny zaměstnance společnosti Rostselmash. Při tomto zkoušení padla ona žertovná věta: „Pokud nevyhraji 18. března prezidentské volby, stanu se řidičem kombajnu“.

Putin byl vedením Rostselmash seznámen s tím, že od roku 2011 výrazně vzrostla nabídka strojů a společnost nyní nabídne 150 různých strojů či modelů. Zároveň vedení Rostselmash pochválilo Putina za to, že podporuje export a výzkum.

Stroje Rostselmash jsou k dostání i v České republice a na Slovensku. Stroje nabízí společnost KomAgrartechnik či Bárny Agro s.r.o. Ruským strojům se na evropském trhu v posledních letech začíná velmi dařit.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Rostselmash

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.