Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

POLAGRA-PREMIERY 2018: Speciál do sadů a vinic

Zveřejněno: 21. 1. 2018

Na polském veletrhu Polagra Premiery 2018 měla velké zastoupení italská značka Arbos. K vidění byly nejen traktory, ale také závěsná technika – vše v barvách Arbos.

Speciál do sadů a vinic Arbos

Na polském veletrhu Polagra Premiery 2018 měla velké zastoupení italská značka Arbos. K vidění byly nejen traktory, ale také závěsná technika – vše v barvách Arbos. Mezi traktory dominovaly speciály do sadů a vinic. Jedná se o traktory Goldoni, protože firma Arbos vlastní tohoto výrobce. Nejzajímavějším modelem byl typ 4110 Q z řady 4100 Q.

Speciální design kapoty a konstrukce karoserie, snížený poloměr otáčení, velká kola, systém pohonu čtyř kol a výkonný motor dělají ideální stroj pro práci v sadařství. Konkrétní model 4110 Q je osazen čtyřválcovým motorem o výkonu 102 koní, motor spolupracuje s převodovkou 24x12, která poskytne maximální rychlost 40 km/h. Kompaktní rám, vyznačující se rozložením hmotnosti 50 % na přední kola a 50 % na zadní, umožňuje udržovat těžiště nízko a blíže ke středu stroje a plně přenášet výkon na podložku. To umožňuje bezpečnou obsluhu i při použití velmi těžkého vybavení a na extrémně strmých svazích. Traktory jsou k dostání s nejrůznějšími typy kabin.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička, Věra Hejhálková, DiS.

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.