Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Poptávka po strojích Kubota je vysoká

Zveřejněno: 22. 2. 2022

Za rok 2021 vzrostly příjmy společnosti Kubota Corporation a jejích dceřiných společností oproti předchozímu roku o 18,5 %. Tržby na domácím trhu se oproti předchozímu roku zvýšily o 1,3 %. Tržby v zahraničí se oproti předchozímu roku zvýšily o 26,7 %.

Traktory Kubota dostupné na českém trhu.

Provozní zisk se oproti předchozímu roku zvýšil o 40,5 %. Zisk za rok 2021 se oproti předchozímu roku zvýšil 34,9 %. I Kubotu trápily rostoucí ceny za materiál a logistiku.

Divize Zemědělské a průmyslové stroje se skládá ze zemědělských strojů, motorů a stavebních strojů. Tržby v tomto segmentu se oproti předchozímu roku zvýšily o 23,6 %.

V Severní Americe výrazně vzrostl prodej traktorů a stavebních strojů Kubota. V Evropě se prodej stavebních strojů, traktorů a motorů zvýšil. V Asii (mimo Japonsko) výrazně vzrostl prodej zemědělské techniky v Thajsku, a to především díky příznivým povětrnostním podmínkám a stabilním vysoký cenám plodin. Kromě toho byl silný i prodej zemědělské techniky v Indii. V ostatních oblastech výrazně vzrostl prodej traktorů a stavebních strojů Kubota v Austrálii. Provozní zisk v tomto segmentu se oproti předchozímu roku zvýšil o 39,1 %.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.