Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Postřik ve spěchu. Inovované modely RoGator

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Podle výrobce Challenger, který je součástí korporace AGCO, je značný zájem o postřikovače Challenger RoGator 600C v Evropě - zejména ve Francii, kde pěstitelé chtějí ošetřovat rostliny při rychlosti až 30 km/h.

Challenger

Nyní může nabídnout firma Agco - Challenger RoGator 600C.

Nový samojízdný postřikovač, podle Agco, se snadno vyrovná s postřikem v rychlosti až 30 kilometrů za hodinu a je tedy o 43 procent rychlejší než jeho předchůdce.

K dosažení vysoké rychlosti je série 600C, konkrétně tři modely, vybavena silnějšími motory se zvýšeným točivým momentem.

To má za následek o 10 až 15 procent lepší záběr u modelů 2015 ve srovnání s modely 2014, zdůrazňuje Agco.

Ramena jsou přepracována a s méně díly, zvýšena byla i jejich stabilita.

Spodní část stroje je hladší, aby se nepoškozoval porost při aplikaci postřiku.

Vyšší rychlosti vyžadují větší tryskové otvory, pro větší množství kapaliny, která by zajistila stejnou dávku. Takže i trysky nesou inovace. 

Dvě trysky

Nyní jsou používány dvě trysky, které dohromady mají stejný účinek jako jedna velká. Takže v praxi to vypadá takto: Když řidič jede rychlostí méně jak 30 km/h, postřik aplikuje jednou tryskou. Jakmile míří k rychlosti 30km/h, systém zapne druhou trysku, aby se zajistila rovnoměrná a přesná aplikace postřiku.

Rychlejší mytí

Zařízení pro proplachování u stroje Challenger RoGator 600C je navrženo, vyrobeno a testováno v Evropě. Plnění nádrže čistou vodou se provádí o 50 procent rychleji.

Motory

Šestiválcové motory AGCO Power v RG 645C (224 k) a RG 655C (242 k) splňují normu Stage IV/Tier 4F.

K dispozici je i čtyřválcový motor (4,9 l) AGCO Power RG 635C (175 k), který také splňuje Stage IV/Tier 4F.

Další inovace: Automatická couvací kamera, kterou lze naprogramovat tak, aby se automaticky zobrazil obraz na ovládacím panelu C1000, jakmile RoGator couvá. Automatickou funkci lze zapnout a vypnout. Tento software lze nově naprogramovat i u starších modelů. A konečně nové rádio s Bluetooth a s rozhraním USB, MP3, externí mikrofon a funkční reproduktory.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Challenger

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.