50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Pöttinger kupuje italského výrobce secích strojů MaterMacc

Zveřejněno: 8. 11. 2022

Pöttinger doplňuje své portfolio produktů pro moderní zemědělství akvizicí italského výrobce MaterMacc Spa. Stávající výrobní program secích strojů se tak rozšiřuje o techniku pro přesné setí.

MaterMacc je známý výrobou secích strojů.

Společnost MaterMacc Spa. se sídlem v San Vito al Tagliamento v severní Itálii je známá výrobou přesných, mechanických a pneumatických secích strojů. „Produkty, vášeň pro zemědělství, lokalita, a především pracovní síla se velmi dobře doplňují a vykazují mnoho paralel s rodinným podnikem Pöttinger,“ uvádí firma Pöttinger v tiskové zprávě.

Kromě toho se Pöttinger zaměřuje na hledání nových technologií pro své zavedené trhy. Rakušané si dali za cíl využít synergie k dalšímu rozvoji stávajících technologií při dodržení jejich vysokých standardů.

MaterMacc v současné době zaměstnává přibližně 80 osob. Pöttinger sází na kontinuitu a převezme všechny zaměstnance a továrnu, čímž využije stávající zkušenosti. Další plány počítají s tím, že značka, prodej, servisní síť a dodávky náhradních dílů zůstanou prozatím zachovány. Společnost Pöttinger však co nejlépe přispěje svým know-how, aby v nových segmentech dosáhla obvyklého úspěchu.

„Touto akvizicí jsme učinili další krok k úspěšné budoucnosti. Inovativní produkty pro moderní zemědělství a nadšení lidí ve společnosti MaterMacc dokonale zapadají do světa společnosti Pöttinger,“ prohlásil Gregor Dietachmayr, předseda představenstva.

Výrobní závod MaterMacc v Itálii.
Výrobní závod MaterMacc v Itálii.