Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Pöttinger otevřel novou pobočku v USA

Zveřejněno: 9. 3. 2024

Evropský výrobce zemědělských strojů Pöttinger založil v roce 2008 v USA vlastní dceřinou obchodní společnost. Rostoucí zájem o zemědělské stroje si vyžádal další expanzi: ve Valparaisu byla založena nová pobočka společnosti. Slavnostní otevření proběhlo 21. února 2024 – za přítomnosti místních politiků, prodejců a delegace z centrály v Rakousku.

Pöttinger otevřel novou pobočku v USA.

V březnu 2023 byl položen základní kámen nové budovy a zakoupen pozemek o rozloze 20 akrů – v blízkosti předchozího sídla. V polovině června přijela stavební vozidla a vyrostla budova o rozloze přibližně 1 800 m2.

Potřeba prostor pro skladování dílů, školení a zákaznický servis v posledních letech enormně vzrostla. V nové budově se nyní nacházejí moderní kanceláře, showroomy a velký sklad dílů pro stroje Pöttinger.

„Severní Amerika je pro firmu Pöttinger rozhodujícím trhem s již tak značným obratem ve výši přibližně 40 milionů USD,“ vysvětluje důvody nové investice na vysoce konkurenčním trhu Gregor Dietachmayr, předseda představenstva. Hlavní výhodou nového prodejního místa na Slover Road ve Valparaisu je existující potenciál pro rozšíření. Velký prostor kolem budovy společnosti nabízí dostatečný prostor pro předvádění strojů a praktický výcvik.

Slavnostního otevření 21. února 2024 se zúčastnili různí dealeři, místní politici a novináři a také vysoce postavená delegace zástupců společnosti z centrály. Slavnostního otevření se ujali Klaus Pöttinger, jeden z majitelů, Gregor Dietachmayr, předseda představenstva, a Andrew Brown, generální manažer společnosti Pöttinger U.S. a Kanada.

Plnou parou vpřed

Žací stroje, kypřiče, shrnovače a krátké diskové podmítače tvoří největší část prodeje firmy Pöttinger v Severní Americe. Velký potenciál má ještě nové spojení MERGENTO a secí techniky. Jako specialista na zemědělství má firma mnoho příležitostí, jak se prosadit a ještě více zviditelnit a zviditelnit značku Pöttinger.

„Naším cílem je dále rozšiřovat nabídku servisních služeb a náhradních dílů a zároveň pokračovat v rozšiřování naší rozsáhlé dealerské sítě po celé Severní Americe,“ říká přesvědčeně Andrew Brown. „S novým sídlem jsme rozšířili naše kapacity a efektivitu, abychom zvládli současné i budoucí výzvy. Náš tým 28 zaměstnanců v Severní Americe je motivován k tomu, aby nové místo využil k prezentaci svých odborných znalostí v oblasti náhradních dílů, servisu, školení a poradenství,“ těší se z úspěšného startu generální ředitel Andrew Brown.