AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Pöttinger uvádí na trh nový čtyřrotorový shrnovač Pöttinger TOP 1403 C s hybridní technologií

Zveřejněno: 29. 7. 2020

Shrnovač je jedním z nejdůležitějších strojů v celém sklizňovém řetězci. Kvalita řádků musí být navzdory velkému pracovnímu záběru nejvyšší. TOP 1403 C s maximálním pracovním záběrem 14,0 m je novým čtyřrotorovým shrnovačem od firmy Pöttinger.

Nový shrnovač Pöttinger TOP 1403 C

Pöttinger TOP 1403 C kromě osvědčených technologií nabízí několik nových technických detailů, perfektní kopírování povrchu půdy a šetrné zacházení s hmotou. Stejně jako jeho menší bratr (TOP 1252 C) využívá shrnovač TOP 1403 C speciální hybridní technologii – Hydraulický pohon předních rotorů, mechanický pohon zadních rotorů. Kromě ochrany louky je díky tomuto řešení rotorová jednotka také méně namáhána. Výhodou je také snížené opotřebení a menší údržba.

Novinkou u shrnovače je tzv. automatická kontrola překrytí - Při zatáčení se přední rotor automaticky přesune dovnitř – například v závislosti na nastavené šířce řádku. Tím je zajištěno překrytí zadního rotoru. Pokud pak opět jedete přímo vpřed, přední rotor se automaticky přesune ven. Tímto způsobem je využit maximálně možný pracovní záběr. Překrytí se zobrazí při nastavení pracovního záběru na ovládacím terminálu. Snímač úhlu řízení na traktoru není nutný.

Pro co nejlepší kopírování terénu je k dispozici standardně podvozek s pěti koly. Stroj je standardně vybaven kopírovacím systémem Multitast s předním kopírovacím kolečkem a tandemovou nápravou. Tandemovou nápravu lze nastavit a sklon rotorů lze přesně přizpůsobit všem provozním podmínkám.

Díky hydraulicky nastavitelnému pracovnímu záběru od 9,0 do 14,0 m je zemědělec dostatečně flexibilní, aby přesně zpracoval i menší pozemky. Oba přední rotory lze hydraulicky přestavovat společně nebo jednotlivě. Díky tomuto obrovskému rozsahu z hlediska pracovního záběru je TOP 1403 C jedním z nejflexibilnějších shrnovačů ve své třídě.

Mezi další novinky představené firmou Pöttinger patří nové jednorotorové a dvourotorové shrnovače s pohyblivým rámem.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Pöttinger

1) z podkladů Pöttinger


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.