Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

První postřikovač, který splňuje podmínky Farming 4.0. To je nová vlajková loď Levante

Zveřejněno: 30. 4. 2018

Caffini rozšiřuje svou nabídku samojízdných postřikovačů Striker o model Levante, který byl představen na veletrhu Agritechnica 2017. Levante je vrcholem nabídky díky řadě exkluzivních technických specifikací.

Stejně jako ostatní modely postřikovačů Striker je i nový Levante osazen čtyřválcovým motorem Volvo Penta TAD571VE o zdvihovém objemu 5,1 litrů. Motor plní nejnovější emisní normu a poskytne výkon 175 koní. Hydrostatická převodovka pochází z dílny Bosch Rexroth. Nezávislé hydropneumatické zavěšení na čtyřech kolech zaručuje maximální jízdní komfort jak během práce, tak během silničních přesunů.

Postřikovač má hydraulické zvedáky, takže Levante zvládne poskytnout světlou výšku mezi 1500 a 2000 mm. Světlá výška se nastavuje pohodlně z kabiny. Šířku rozchodu lze nastavit v rozmezí 2 250 mm do 3 000 mm.

K mání jsou tři velikosti nádrže – 3000, 4000 a 5000 litrů. Čtyři kamery po stranách stroje umožňují pohled na postřikovač v 360°.

Vynikající rozložení hmotnosti mezi dvěma nápravami, výkonný hydrostatický pohon Bosch Rexroth a vysoký komfort kabiny umožňují flexibilní a univerzální práci se samojízdným postřikovačem Striker Levante. Stroj má automatické vedení ramen s ultrazvukovými senzory, automatické elektronické řízení, automatické vypínaní jednotlivých trysek a automatický systém mytí AWS. Dále ve výbavě nechybí ultrazvukový systém kontroly stability, plně automatické řízení CANBUS a další pokročilé systémy pro přenos dat. Postřikovač je prvním samojízdným modelem, který splňuje podmínky pro Farming 4.0. (správa nejrůznějších dat na farmě).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Caffini

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.