Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Řada X4C přináší nové funkce

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Zcela nová řada traktorů McCormick X4C zahrnuje nejmenší traktory, vhodné pro použití na malých farmách. Traktory jsou především určeny pro práce, které nevyžadují velké množství energie a tam, kde jsou upřednostňovány kompaktní a lehké traktory.

McCormick X4C

Pod kapotou traktorů X4.20C (výkon 64 koní), X4.30C (výkon 69 koní) a X4.40C (výkon 76 koní) je umístěn nejnovější motor Deutz s dobrou spotřebou paliva a jednoduchou emisní regulací. Ještě je k dispozici jeden model, a to X4.35C (výkon 75 koní), který je osazen motorem Perkins, který však splňuje předchozí emisní stupeň, takže má výraznou cenovou výhodu - do vyprodání zásob. 

Traktory zaujmou svým designem, který přebraly od svých větších bratrů. Jsou to zkrátka moderní traktory, které nabízí uživateli velké množství funkcí do specifických podmínek. 

A co si může uživatel zvolit? Na výběr má pohon dvou nebo čtyř kol, otevřenou platformu nebo možnost moderní kabiny a dvě různé převodovky (12×12 nebo 16×16, synchro nebo power shuttle).

Návrháři u Argo Tractors dali velkou pozornost kabinám traktorů McCormick řady X4C, aby bylo zajištěno pohodlné a praktické pracoviště. Sami tvůrci kabiny dodali, že je výzva navrhovat kabiny, aby se vešly do malých traktorů tak, aby poskytovaly obsluze dostatek prostoru a dobrou viditelnost.

Úzké sloupky kabiny poskytují maximální výhled do všech stran a velké dveře zase snadný přístup. Ovládací prvky v kabině jsou soustředěny na pravé konzole - jsou natočeny směrem k řidiči pro jejich snadné použití. 

V kabině jsou k dispozici vzduchové filtry, přesněji v zadních sloupcích. Traktory měří jen o něco málo přes 2,4 m (do horní části kabiny, při rozměru zadních pneumatik 420/85R30).

Autor: Milan Jedlička
Foto: McCormick

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.