Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Rakouský SYN TRAC vyhlásí bankrot. Jeho vozidla využívala tatrovácký podvozek

Zveřejněno: 12. 2. 2024

Dluhy rakouské společnosti SYN TRAC v celkové výši přibližně 15 milionů eur přivádějí výrobce speciálních vozidel do platební neschopnosti.

Nosič nářadí SYN TRAC využívá tatrovácký podvozek.

Společnost SYN TRAC, založená v roce 2016, je v úpadku. Společnost vyvíjí, vyrábí a prodává speciální vozidla. Patentovaný systém umožňuje obsluze připojit přídavná zařízení k vozidlu během 1 minuty, aniž by opustila vozidlo.

SYN TRAC vyrábí sériově v moderní hale v Horním Rakousku od roku 2020. V roce 2021 společnost slavila úspěšný vstup na trh v Rakousku, Německu, Švýcarsku a Francii. Pilotní zákazníci z komunálního sektoru používali systém SYN TRAC a nosiče nářadí k plné spokojenosti již čtvrtým rokem.

Nedávno bylo 43 zaměstnancům oznámeno, že společnost SYN TRAC podala návrh na insolvenci. Nahromadily se závazky v celkové výši přibližně 15 milionů eur.

Podle vlastního insolvenčního návrhu společnosti se nepodařilo dosáhnout plánovaných hodnot prodeje. Důvodem byla pandemie koronaviru, ukrajinská krize a s ní spojené problémy s dodávkami. Společnost SYN TRAC GmbH hodlá pokračovat ve své činnosti a mimo jiné zvažuje snížení personálních nákladů.

„Existují plány na pokračování a restrukturalizaci společnosti prostřednictvím restrukturalizačního plánu, což se však neobejde bez snížení nákladů na zaměstnance a optimalizace výroby,“ říká Alexander Meinschad.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: SYN TRAC

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.