Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Rolls-Royce Power Systems uzavřel loňský rok s dobrým výsledkem

Zveřejněno: 30. 5. 2022

Divize Power Systems (vývoj a výroba pohonných jednotek) společnosti Rolls-Royce uzavřela pandemický rok 2021 s uspokojivým růstem zisku.

Rolls-Royce Power Systems uzavřel loňský rok s dobrým výsledkem.

Společnost Power Systems ukončila finanční rok 2021 s upraveným provozním ziskem ve výši 242 milionů liber (282 milionů eur) (2020: 188 milionů liber, 212 milionů eur).

Společnost Power Systems provedla v dubnu 2021 reorganizaci do čtyř obchodních jednotek. Kromě stávajících oblastí "Mobile Power Solutions" a "Stationary Power Solutions" vznikla obchodní jednotka pro rostoucí čínský trh "Power Solutions for Greater China". Nová jednotka "Sustainable Power Solutions" se zabývá výhradně rozšiřováním udržitelných a ke klimatu šetrných systémových řešení ve všech oblastech použití.

V rámci strategie Net Zero společnosti Rolls-Royce zveřejnila společnost Power Systems konkrétní plán na dosažení klimatické neutrality v roce 2021 s názvem "Net Zero at Power Systems": od roku 2030 sníží nově dodávané produkty emise skleníkových plynů v produktovém portfoliu o 35 % ve srovnání s rokem 2019.

Power Systems v Berlíně a Friedrichshafenu intenzivně vyvíjí řešení založená na vodíku jako palivu budoucnosti.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Rolls-Royce

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.