Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

ROZMITAL prezentuje na Zemi Živitelce kompletní produktové portfolio a nové řešení prstů pro obraceče

Zveřejněno: 24. 8. 2023

Hned 7 strojů představují Strojírny Rožmitál s.r.o. během Země Živitelky v Českých Budějovicích. Akci firma využívá také k prezentaci nových hákových prstů obracečů pro hladší a čistější rozhození píce. K vidění jsou nejnovější diskové sekačky, ale také obraceče, shrnovač a lisy na kulaté balíky. Tradiční český výrobce pícninářské techniky si na stánku navíc připomíná výročí 110 let od svého vzniku.

ROZMITAL prezentuje na Zemi Živitelce kompletní produktové portfolio.

i>„V letošním roce si připomínáme 110 let od položení základů společnosti. Za tu dobu jsme se stali úspěšným a zavedeným výrobcem pícninářské techniky nejenom doma, ale i v zahraničí. Jsme rádi, že si významný historický milník můžeme připomenout na domácí půdě na agrosalonu Země Živitelka. Všechny zemědělce a příznivce naší značky ROZMITAL zveme na stánek, který máme stejně jako v uplynulých letech na ploše 306. Těšíme se na Vás,“ říká Pavel Jahoda, obchodní ředitel Strojíren Rožmitál, s.r.o.

Výročí si značka ROZMITAL připomíná speciálním logem, ale také veletržní akcí na celkem 11 strojů, které se od 24. srpna až do 14. září 2023 budou nabízet za výhodné ceny se slevou až 30 %.

„V balíčku 11 strojů ROZMITAL v akci jsou zastoupeny modely z každé produktové kategorie. Které konkrétní techniky se veletržní akce týká, zjistí zájemci, pokud navštíví náš stánek během výstav Země Živitelka nebo Den zemědělce v Kámeni. Malou ochutnávku můžeme ale dát již nyní, např. válcový lis ROZMITAL LB-V120 bude nabízen se slevou více než 30 %, za cenu 399 110 Kč,“ dodává Pavel Jahoda.

V Českých Budějovicích se odborné i laické veřejnosti představí diskové sekačky ROZMITAL SD-24L a ROZMITAL SC-301R. Model ROZMITAL SD-24L rozšířil nabídku zadní bočně nesených diskových sekaček odlehčené konstrukce. Stroj disponuje pracovním záběrem 2,38 metru, žací lišta je tvořená 6 disky, každý se dvěma noži s možností rychloupínání. S váhou pouhých 510 kg je stroj možné agregovat s traktory s min. výkony 50 koní (38 kW) a je určen farmářům hospodařících na malých výměrách a v podhorských, či členitých oblastech.

Disková sekačka ROZMITAL SC-301R je čelní nesená sekačka vybavená válcovým kondicionérem. Pracovní záběr stroje je 3,01 metru a žací lištu tvoří 7 disků, každý se dvěma noži. Žací lišta je oboustranně upevněna a s rámem stroje tvoří tuhý celek. O nadlehčování se starají vinuté pružiny. Stroj je vybaven přetěžovací třecí spojkou. Válcový kondicionér může operátor jednoduše vyřadit z funkce v případě potřeby. Disková sekačka je určena pícninářům zpracovávající vojtěšku, jetel apod.

Kategorii obracečů píce budou v Jižních Čechách reprezentovat oblíbené modely ROZMITAL OZ-524S a ROZMITAL OZ-676H. Čtyřrotorový obraceč ROZMITAL OZ-524S disponuje pracovním záběrem 5,4 metru. Jedná se o nesený stroj, jehož ramena se do transportní polohy skládají hydraulicky a jsou automaticky aretovány. Obraceč je osazen velkými rotory o průměru 1,72 metru se sedmi rameny pro hladké a čisté rozhození píce. Stroj je ceněn pro dobré kopírovací vlastnosti.

Nové provedení prstů.
Nové provedení prstů.

Model ROZMITAL OZ-676H patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější obraceče v nabídce Strojíren Rožmitál. Šestirotorový stroj s pracovním záběrem 6,7 metru disponuje hydraulicky skládanou konstrukcí, která je v transportní poloze automaticky aretována. Průměr rotorů je 1,36 metru a jsou osazeny 6 rameny. ROZMITAL OZ-676H je možné za pomocí hydrauliky z pohodlí kabiny natáčet pro nastavení směru odhozu píce, zejména na krajích pozemků jde o ceněnou vlastnost stroje. Obsluha stroje má také možnost nastavit míru rozhozu píce za strojem, a to nastavením výšky držáku pojezdového kola pomocí šroubu. Pro stroj je charakteristické výborné kopírování terénu, které lze ještě vylepšit osazením kopírovacího kolečka na inovovaný tříbodový závěs.

ROZMITAL na stroji ROZMITAL OZ-676H v Českých Budějovicích představí nové tzv. hákové prsty pro obraceče. Tvar nových prstů zlepšuje míru rozhozu a načechrání píce, snižuje riziko zarytí prstů do půdy a tím chrání píci před kontaminací, případně před poškozením samotných prstů stroje.

Kategorii shrnovačů bude na akci reprezentovat dvourotorový ROZMITAL SP-852H na prostřední řádek s hydraulicky nastavitelným pracovním záběrem až 8,5 metru. Stroj disponuje originálním řešením sklopných ramen a hydraulickým posunem rotorů a také jejich automatickým návratem do transportní polohy při jejich sklopení. Díky nezávislému zavěšení rotorů má model výborné podélné a příčné kopírování. Stroj je osazen zadní řiditelnou nápravou a má tak výbornou manévrovatelnost.

Jako poslední se představí lisy na kulaté balíky. Konkrétně budou k vidění válcový lis s pevnou komorou ROZMITAL LB-V120 a řetězový lis s pevnou komorou ROZMITAL LB-R150. Stroje se vyznačují robustním odolným provedením a zároveň jednoduchou a spolehlivou konstrukci. Pevná válcová lisovací komora zajišťuje vysoký stupeň rovnoměrného zhutnění a konzistentně tvaruje balíky. Lisy jsou vhodné k listování nejrůznějších materiálů včetně senáže.