Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Same Deutz-Fahr zaznamenal nejlepší výsledek v historii. Nyní posiluje vývoj v oblasti umělé inteligence

Zveřejněno: 7. 7. 2021

Tržby koncernu Same Deutz-Fahr (SDF) v roce 2020 činily 1,146 miliardy eur. Italský koncern je jedním z největších výrobců traktorů, sklízecích mlátiček a motorů. Součástí je také Same Deutz-Fahr Deutschland GmbH se sídlem v Lauingenu (Bavorsko).

Do koncernu SDF patří mimo jiné značka Deutz-Fahr.

Společnost uzavřela rok 2020 s tržbami ve výši 1 146 milionů EUR, což představuje pokles o 10 % ve srovnání s rokem 2019. Zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) činil 109 milionů EUR, což je nejlepší výsledek v historii SDF. Vynikající dosažená ziskovost umožnila udržet střednědobý až dlouhodobý investiční plán koncernu beze změny. Pokles tržeb souvisí hlavně s dvouměsíčním uzavřením výrobního závodu v Treviglio v souvislosti s Covid-19.

SDF se nyní soustředí na vývoj systému SDF Fleet Management pro správu strojového parku a SDF Farm Management pro správu denních procesů na farmě. Vše je napojeno na datovou platformu SDF, která využívá ke shromažďování, analýzu a zpracování dat umělou inteligenci. SDF také posílilo svůj tým výzkumu a vývoje o nové profesionály (odborníci na umělou inteligenci a pokročilé digitální systémy).

Nejdůležitějším trhem pro SDF je Evropa, nadějně se jeví i Čína. Dobře se rozvíjel i trh s traktory v Turecku.