Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Same Frutteto 80 Classic – speciální traktory s nízkými pořizovacími a provozními náklady

Zveřejněno: 16. 5. 2023

Nové traktory Same Frutteto 80 Classic byly speciálně navrženy tak, aby uživatelům nabídly specializovaný stroj s nízkými pořizovacími a provozními náklady. Kompaktní a snadno ovladatelné traktory jsou k dispozici v šířkách od 1166 do 1628 mm a také ve verzi bez kabiny.

Same Frutteto 80 Classic – speciální traktory s nízkými pořizovacími a provozními náklady.

Motor FARMotion 35 poskytuje traktoru Same Frutteto 80 Classic vynikající manévrovací schopnosti díky jeho mimořádně kompaktní konstrukci. Nechme hovořit čísla: Maximální otáčky motoru pouhých 2 200 ot/min, rezerva točivého momentu 28 %, maximální točivý moment 341 Nm při 1 500 ot/min a především dostupnost 88 % maximálního točivého momentu (300 Nm) při pouhých 1 100 ot/min znamenají, že práci lze provádět při nízkých otáčkách motoru, čímž se minimalizuje opotřebení a spotřeba paliva. Na rozdíl od větších modelů řady Same Frutteto nevyžadují nové modely Same Frutteto 80 Classic kapalinu AdBlue.

Same používá pro své traktory Same Frutteto 80 Classic pouze převodovky vyvinuté speciálně pro tuto kategorii strojů. Plně synchronizovaná pětistupňová převodovka se třemi převodovými skupinami a mechanickou uzávěrkou (+ zdvojení počtu převodových stupňů pro jízdu vpřed) je součástí standardní výbavy a nabízí 30 + 15 převodových stupňů. Objednat lze i elektrohydraulickou převodovku PowerShuttle. Všechny modely dosahují rychlosti 40 km/h, modely Same Frutteto 80 Classic a Same Frutteto 80 S Classic dosahují maximální rychlosti při snížených otáčkách motoru.

Nové modely Same Frutteto 80 /S/V Classic doplňují řadu sadových a specializovaných traktorů Same a rozšiřují rodinu traktorů Same Frutteto /S/V CVT s plynulou převodovkou (od 91 do 126 koní) a řadu traktorů Same Frutteto /S/V Powershift (od 91 do 116 koní).