Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Same míří s novým modelem Frutteto CVT S do luxusního segmentu

Zveřejněno: 10. 5. 2018

Výrobce Same představil svůj první speciální traktor Frutteto CVT S s plynule měnitelným převodem. Traktor byl od základu kompletně přepracován. Nová řada speciálních traktorů Frutteto CVT S je vybavena množstvím technických inovací a nabízí nový hydraulický systém či nový koncept ovládání.

Speciální traktor Frutteto CVT S s plynule měnitelným převodem

Série obsahuje pět modelů. Dva traktory jsou osazeny tříválcovým motorem FARMotion o výkonech 65 a 71 kW (88 a 97 k). Další tři modely jsou osazeny čtyřválcovým motorem FARMotion o výkonech 65, 75 a 83 kW (88, 102 a 113 k). Komponenty motoru (chladič, ventilátory, filtry atd.) byly během vývoje uspořádány tak, aby se docílilo štíhlého tvaru traktoru. Palivová nádrž o objemu 85 litrů má dostatečnou kapacitu, aby umožnila i nejvýkonnějším modelům dlouhodobou práci bez nutnosti tankování.

Převodovka

Standardně jsou traktory vybaveny kabinou, pohonem všech kol a plynulou převodovkou vlastního vývoje SDF. Převodovka T3500 CVT má dva rychlostní rozsahy a tři strategie jízdy (automatická, manuální a PTO). Traktor dosahuje maximální rychlosti 40 km/h při snížených otáčkách motoru 1 650 ot/min.

S luxusním úzkorozchodným traktorem chce SDF konkurovat výrobci traktorů Fendt, který již léta nabízí speciální traktory s plynulou převodovkou Vario.

Multifunkční opěrka

Díky nově vyvinuté loketní opěrce MaxCom lze všechny funkce traktoru ovládat pomocí joysticku a konfigurovat podle potřeby tak, aby bylo možné jednoduchého a pohodlného ovládání i složitých závěsných strojů. Osvědčená koncepce řízení z velkých traktorů byla nyní přenesena do nové řady Frutteto CVT S a přizpůsobena novým rozměrům kompaktní kabiny. Výsledkem je multifunkční loketní opěrka o šířce pouhých 20 cm. Podlaha je zcela rovná díky kompaktní převodovce.

Kabina

Nově vyvinutá čtyřsloupková kabina nabízí velký prostor. Kabina je uložena na nových blocích Hydro-Silent. Čtyři bloky jsou naplněny hydraulickou kapalinou a přispívají ke zlepšení jízdního komfortu. Kapota je zaoblena tak, aby během práce nepoškozovala porost. Rozsáhlou standardní výbavu traktoru Same Frutteto CVT S lze rozšířit o novou odpruženou přední nápravu s nezávislým zavěšením "Active Drive", jehož reakce je průběžně monitorována vlastní řídící jednotkou.

Zadní závěs má kapacitu 2600 kg a přední závěs na přání pak 1500 kg. PTO má tři rychlosti - 540, 540 ECO a 1000 ot/min. PTO se standardně zapíná i vypíná v závislosti na poloze závěsu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Macgest

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.