TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Sampo Rosenlew ukončilo spolupráci s John Deere. Stroje bude nabízet pod vlastní značkou

Zveřejněno: 26. 11. 2019

Finský výrobce sklízecích mlátiček a lesnických strojů, Sampo Rosenlew, chce urychlit svůj růst na evropském trhu. Jedním z prvních kroků je nabídka strojů výhradně pod vlastní značkou.

Sklízecí mlátičky Sampo Rosenlew

Sampo Rosenlew během své historie zajišťovalo výrobu sklízecích mlátiček pro firmy, jako jsou Braud, Massey Ferguson, Fahr nebo International Harvester – a to do té doby, než se mezi podílníky objevily korporace AGCO a Indian Mahindra. Od roku 2013 Sampo Rosenlew vyrábí nejmenší sklízecí mlátičky pro firmu John Deere pod označením W330 a W440. Spolupráce s velkými výrobci bezpochyby svědčí o vysoké kvalitě výroby a strojů Sampo Rosenlew.

Vzájemná spolupráce firem, zejména ta ve Finsku, však časem ustrnula na „bodu mrazu“ a po dohodě byla na evropském trhu ukončena. Po dohodě s John Deere tak skončí vzájemná spolupráce na evropském trhu.

Sampo Rosenlew bude rozvíjet svou vlastní síť nezávislých prodejců na evropském trhu a nadále investovat nemalé částky do vlastního výzkumu a vývoje. Dodavatelem strojů Sampo Rosenlew na česko-slovenský trh je společnost P & L, spol. s r. o. Sklízecí mlátičky od Sampo Rosenlew se dokonce pyšní titulem nejprodávanější malá sklízecí mlátička.

Sampo Rosenlew, výrobce kombajnů od roku 1957, dodal za posledních 62 let více než 50 000 kombajnů do přibližně 50 zemí. Klíčovými oblastmi trhu jsou skandinávské země, Evropa, severní Afrika a země střední Asie. Více než 90 procent jejích výrobků se vyváží.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Sampo Rosenlew

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.