Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Secí stroj Köckerling Ultima CS je nově možné doplnit o zařízení Speeddrill pro výsev osiva a aplikaci hnojiva nebo podsevu

Zveřejněno: 27. 1. 2022

V reakci na zvýšené nároky zemědělců na secí techniku nabízí nyní společnost Köckerling secí stroj Ultima CS se zařízením Speeddrill. To umožňuje současný výsev osiva a aplikaci hnojiva nebo podsevu.

Secí stroj Köckerling Ultima CS se zařízením Speeddrill.

Řadu secích strojů Köckerling Ultima CS lze nyní prostřednictvím individuální volby výbavy přizpůsobit různým plodinám a podmínkám. Součástí výbavy může být například zařízení Köckerling Speeddrill o objemu 400 litrů s a hydraulicky poháněnou dávkovací jednotku, kterou vyvinula sama společnost Köckerling. Do ovládání secího stroje Köckerling Ultima CS je integrován komfortní řídicí systém, který je samozřejmě kompatibilní s technologií ISOBUS.

Zařízení Köckerling Speeddrill plní funkci dalšího zásobníku pro osivo nebo hnojivo. Setí a aplikace hnojiva probíhá metodou single-shot, to znamená, že hnojivo spolu s osivem je ukládáno společně do jedné výsevní rýhy.

Zařízení Köckerling Speeddrill je k dispozici jako volitelné příslušenství pro secí stroje Köckerling Ultima CS 300, 400 a 600.
Zařízení Köckerling Speeddrill je k dispozici jako volitelné příslušenství pro secí stroje Köckerling Ultima CS 300, 400 a 600.

Zařízení Köckerling Speeddrill je k dispozici jako volitelné příslušenství pro secí stroje Köckerling Ultima CS 300, 400 a 600. S tímto přídavným zařízením se nemění přepravní šířka ani výška secího stroje.

Secí stroje Köckerling Ultima CS nevyužívají uložení osiva diskem/talířem nebo radličkou, ale dlátem o šířce 6 cm. Do vzniklého pásku širokého 4 až 5 cm je následně vloženo osivo. Köckerling Ultima CS se vyrábí v pracovních záběrech 3, 4, 6, 8 a 9 metrů. Její kopírovací sekce slouží i k nastavení hloubky výsevu.

Před výjezdem secího stroje Köckerling Ultima CS nemusí pozemek projít intenzívní přípravou. Secí stroj Köckerling dokáže založit porost i do strniště nebo posloužit k setí meziplodin. Kopírovací kola jsou schopná rozdrtit hroudy a vytvořit optimální seťové lůžko. V zadní části stroje se nachází nivelátory pro urovnání nakypřené půdy. Následuje zpětné utužení STS válcem, přičemž každá obruč tohoto válce jede v ose dláta. Zavlačovače slouží pro dorovnání pozemku nebo zavláčení vypadlých semen.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Köckerling

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.