AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Köckerling Allrounder Flatline přichází v devítimetrovém provedení. I tak dodrží nastavenou pracovní hloubku po celém záběru

Zveřejněno: 24. 12. 2021

Dosud byl stroj Köckerling Allrounder Flatline nabízen pouze v pracovních záběrech 6,00 m a 7,50 m. Nicméně poptávka mnoha velkých zemědělských podniků po větším pracovním záběru se zvýšila, což vedlo k představené nové verze Allrounder Flatline 900.

Köckerling Allrounder Flatline přichází v devítimetrovém provedení.

Köckerling Allrounder Flatline 900 je navržen pro extrémně přesné zpracování půdy a zapravení organického materiálu. Zároveň poskytuje vynikající kopírování obrysu obdělávané plochy. Köckerling Allrounder Flatline pracuje do hloubky 15 cm. Nejčastěji se používá k intenzívnímu zpracování půdy v horních vrstvách. Tento stroj je reakcí na omezení používání glyfosátu, kdy je nutné výdroly a plevele likvidovat mechanicky v mělkých hloubkách. Využití nalézá v předseťové přípravě, podmítce, urovnání hrubé brázdy a ekologické mechanické likvidaci plevelů.

Pro bezpodmínečné dodržení nastavené pracovní hloubky, zejména při mělkém zpracování půdy, je Köckerling Allrounder Flatline 900 vybaven čtyřmi masivními předními opěrnými koly a dvojitým válcem STS. Pracovní hloubku lze plynule nastavovat hydraulicky z kabiny traktoru. Díky tomu je možné nastavit hloubku i během práce. Zřetelně viditelná stupnice ukazuje pracovní polohu stroje. Aby byla zaručena stejná pracovní hloubka po celé šířce stroje a ve zvlněném terénu, lze boční sekce stroje nastavovat. Čtyři široce rozmístěná přední opěrná kola kopírují reliéf obdělávané plochy.

Aby bylo zajištěno optimální zapracování i velkého množství organické hmoty, má Köckerling Allrounder Flatline 900 pracovní orgány umístěné v šesti řadách. Díky tomu má velmi malou rozteč řádků - pouhých 130 mm, ale dostatečný prostor kolem každé radličky pro rostlinné zbytky. Pracovní orgány tvoří radličky nebo dláta, která jsou uchycena na dvojité slupici. V případě zpracování tvrdého strniště tato slupice zajistí dobrý vstup radličky do půdy. Novinkou je standardně dvojité odpružení radliček. Tím je zajištěno zachování nastavené pracovní hloubky.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Köckerling

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.