Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Secí stroje Pöttinger TERRASEM mají nové ovládání Profiline

Zveřejněno: 30. 11. 2023

Firma Pöttinger na Tiskových dnech v Rakousku představila secí stroj Pöttinger TERRASEM s novým ovládáním Profiline.

Secí stroj Pöttinger TERRASEM je zásobován olejem pouze systémem Load Sensing traktoru a veškeré nářadí stroje je ovládáno elektrohydraulicky přes hydraulický blok.

Všechny hydraulické funkce secího stroje Pöttinger TERRASEM je nyní možné pohodlně ovládat prostřednictvím Profiline. Secí stroj je zásobován olejem pouze systémem Load Sensing traktoru a veškeré nářadí je ovládáno elektrohydraulicky přes hydraulický blok. Různé funkce secího stroje se aktivují buď manuálně přes tlačítko na terminálu nebo automaticky pomocí Task Control prostřednictvím sekce variabilního řízení. Jde o ovládání například pracovních sekcí secího stroje. Ventilátor a přítlak secích botek je řízen automaticky.

Pracovní sekce secího stroje Pöttinger TERRASEM lze ovládat nezávisle na Section Control a také nastavit na základě času nebo vzdálenosti. Všechny sekce secího stroje lze zvedat a spouštět rychleji. To znamená rychlejší přechod z/do transportní polohy a rychlejší reakce při otáčení na souvrati.

Nastavování všech pracovních sekcí secího stroje Pöttinger TERRASEM se provádí pohodlně přes terminál z kabiny traktoru.
Nastavování všech pracovních sekcí secího stroje Pöttinger TERRASEM se provádí pohodlně přes terminál z kabiny traktoru.

Provádět setí a hnojení je se secím strojem Pöttinger TERRASEM možné po aktivaci funkcí Task Controller Geo a Section Control podle aplikačních map. Pracovní hloubka diskové sekce, přítlak botek a množství osiva a hnojiva jsou pak řízené na základě konkrétního místa.