50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Sériová výroba nové řezačky Fendt Katana 650 byla zahájena. Podívejte se, jak se vyrábí

Zveřejněno: 26. 5. 2020

Fendt zahájil sériovou výrobu nové řezačky Fendt Katana 650, která byla veřejnosti poprvé představena na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru. Výroba začala podle plánu v květnu.

Fendt Katana 650

Nová generace modelu Fendt Katana 650 se vyrábí v závodě AGCO/Fendt v Hohenmölsen (Sasko-Anhaltsko). 8. května byl na montážní linku umístěn první hlavní rám sklízecí řezačky Fendt. Od roku 2011 se zde vyrábí všechny modely Katana. Stejně jako traktory Fendt Vario, tak i řezačka prochází dvouhodinovou zkouškou. První vyrobená řezačka však vyjede na testování přímo na pole.

Nová řezačka Fendt Katana 650 bude dodávána se dvěma nově provedenými válcovými krekry, které zajistí lepší průtok hmoty řezačkou až o 21 %. Dále je možné upravit délku řezu na 30 mm. Poprvé bude mít Katana na jednotce s noži umístěný systém pro ostření. Neustálá péče o nože zvyšuje kvalitu a šetrnost sklizně. Nože také mají delší životnost a náklady na údržbu se sníží. I přes značnou výkonnost řezačky by měla být o 12 % nižší spotřeba paliva.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fendt

1) z podkladů Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.