Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nová generace řezačky Fendt Katana 65 pro ještě větší výkonnost

Zveřejněno: 9. 7. 2019

Ke konci letošního roku přijde na trh nová generace řezačky Fendt Katana 650, která nabídne systém pohonu všech kol BalancedGrip, nové brusné zařízení a kukuřičný adaptér ve verzi StalkBuster.

Nová samojízdná řezačka Fendt Katana 650.

Řezačka je osazena šestiválcovým motorem MTU o jmenovitém výkonu 625 koní. U této řezačky je již standardní výbavou variabilní ventilátor s reverzní funkcí. Reverzní funkce přijde vhod v době, kdy jsou na chladiči přítomny usazeniny a jemné prachové částice. Reverzním chodem se automaticky očistí.

Řezačka Fendt Katana 650 bude dodávána se dvěma nově provedenými válcovými krekry, které zajistí lepší průtok hmoty řezačkou až o 21 %. Dále je možné upravit délku řezu na 30 mm. Poprvé bude mít Katana na jednotce s noži umístěný systém pro ostření. Neustálá péče o nože zvyšuje kvalitu a šetrnost sklizně. Nože také mají delší životnost a náklady na údržbu se sníží. I přes značnou výkonnost řezačky by měla být o 12 % nižší spotřeba paliva.

Katana je též vybavena inteligentním systémem pohonu všech kol BalancedGrip, který poskytuje větší přilnavost, zejména na strmých svazích, a zabraňuje vybočení kol při nízkém zatížení přední nápravy. Při jízdě na svahu je přední náprava pod menší zátěží, takže Fendt BalancedGrip aktivně reguluje hnací moment mezi přední a zadní nápravou, aby se zabránilo vybočení kol. Na svazích se snižuje točivý moment, takže je Katanu možné bez problémů používat i na strmých svazích.

Co se týče sklizňových adaptérů, k dispozici je nově kukuřičný adaptér 460 Plus ve verzi StalkBuster. To znamená, že má na spodní straně instalovaný mulčovač pro mechanické drcení strniště. Tento aktivní způsob mulčování šetrně a ekologicky zabraňuje rozšiřování chorob a škůdců v kukuřičném strništi.

Řezačka Fendt Katana 650 bude k dispozici od listopadu 2019.

Fendt v rámci představení novinek také ukázal novou generaci traktorů Fendt řady 900 Vario, první evropskou sklízecí mlátičku bez volantu, novou generaci modelové řady traktorů 300 Vario a pochlubil se též hospodářskými výsledky za rok 2018.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.