Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Světová premiéra v Polsku, Zetor Proxima se představil v novém designu

Zveřejněno: 24. 9. 2019

Nový design modelové řady Proxima byl představen na veletrhu AGRO SHOW od 19. do 22. září v polském městě Bednary. Do sériové výroby se traktory dostanou začátkem příštího roku, v české premiéře se však představí už 5. října na Mistrovství České republiky v orbě.

Nový Zetor Proxima

„Proxima patří k nejoblíbenějším modelovým řadám, proto jsme se rozhodli aplikovat nový design po modelech Major právě na ní. Ten vychází opět z designového konceptu od italského studia Pininfarina a do budoucna ho využijeme i na další modelové řady,” uvádí Jakub Hurta, manažer marketingu společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

Kromě nového designu disponují traktory Proxima řadou dalších vylepšení. Například jedinečný sklon kapoty a nový tvar střechy přináší uživateli traktoru lepší výhled z kabiny i na břemena při práci s čelními nakladači. Inovací systému klimatizace a vytápění kabiny došlo navíc k výraznému navýšení jejich účinku. Při výrobě byly využity také nové technologie zvyšující pevnost materiálu.

Nový design byl představen při příležitosti 15. výročí modelové řady Proxima. Na trhu se objevila prvně v roce 2004 jako nástupce starších modelů. O tři roky později následovala série Proxima Plus s přední a zadní nápravou určenou pro těžké zatížení a hned v dalším roce Proxima Power s novým elektrohydraulickým reverzním řazením.

K dispozici budou tři modely o výkonu 76–117 koní: Proxima CL, Proxima GP a Proxima HS. Nový design bude aplikován na všechny modely, ale také na další modelové řady.

„Traktory Proxima najdou uplatnění v menších i středně velkých zemědělských podnicích, v lesnictví nebo komunálních službách. Jde o univerzální traktory s jednoduchým ovládáním, které jsou ideální téměř pro všechny práce. Výborné jsou také pro práci s čelními nakladači,” dodává Jakub Hurta.

Českým zákazníkům se modelová řada Proxima v novém designu představí už 5. října na Mistrovství České republiky v orbě v Žabčicích, které je jednou ze zastávek letošní ZETOR TRACTOR SHOW. Tato tradiční předváděcí akce pomáhá ke zvyšování povědomí o značce, rozvíjí a podporuje komunikaci s distributory, upevňuje dealerské sítě a přispívá k podpoře přímého prodeje. Zároveň díky ní získává společnost přímou zpětnou vazbu od zákazníků, když její zástupci na akcích diskutují s účastníky o využití a klíčových vlastnostech traktorů Zetor.

Na AGRO SHOW se kromě Proximy představily také modelové řady kompaktních traktorů Compax a traktorových sekaček Primo, které budou pilotně nabízeny na polském trhu. Traktory řady Compax najdou využití především při letní i zimní údržbě obcí, firemních areálů i sportovišť a v zahradnictví. Jsou dostupné ve výkonovém rozsahu 25 až 37 koňských sil. Traktorová sekačka Zetor Primo HT 20 disponuje motorem o výkonu 19 koňských sil a najde uplatnění zejména při údržbě travnatých ploch.

Redakce se polské výstavy AGRO SHOW účastnila, takže připravujeme rozsáhlou fotogalerii. Níže můžete vidět reálné fotografie nového traktoru.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Zetor

1) redakčně upraveno z tiskových materiálů

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.