Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Tierre – profesionální mulčování a frézování

Zveřejněno: 15. 7. 2019

Více než 50 let má na trhu s mulčovači své nezastupitelné místo italská značka Tierre. Zakladatel Aldo Tiso se od samého počátku společnosti zaměřil na výrobu zemědělské techniky vysoké kvality a promyšlené do sebemenších detailů. Z výhod, které mulčovače Tierre přinášejí, mohou nyní čerpat i čeští zákazníci.

Traktor Kioti DK6010 HST s mulčovačem Tierre Mini TCL 160

Od roku 2019 importuje do České republiky mulčovače Tierre firma P&L a těší se ze zájmu zákazníků. Značka Tierre má bohatou italskou tradici již od roku 1963 a specializuje se na mulčování. Tierre nabízí 30 modelových řad a exportuje do více než 30-ti zemí světa. Vyrábí mulčovače se záběrem od 120 do 830 centimetrů (stranové, za traktor, se sběrem). Firma má 3 výrobní haly s prostorem 15 000 m2, ročně vyrábí přes 2 000 mulčovačů a využívá nejnovější technologie při výrobě.

Slogan firmy „Tierre – there is a difference!“ (Tierre – je zde rozdíl!) není náhodný. Firma Tierre má ve svém vlastnictví 15 patentů, které ji odlišují od konkurence. Nejdůležitějším rozdílem proti jiným mulčovačům jsou kladiva s dvojitou řeznou hranou. Tyto kladiva jsou o 20 % delší, se stejnou hmotností, jsou vysoce odolné a jejich tvar umožňuje lepší průchod rozsekaného materiálu. Dalším významným patentem je adaptivní geometrie. Nejnovější mulčovače lze nastavit na 12 různých pracovních poloh dle potřeby. V praxi je zapotřebí pro efektivní mulčování trochu jiné nastavení na vysokou trávu, nízkou trávu, kukuřici, větve. Zákazník si koupí jeden mulčovač a efektivně ho dokáže využívat ve všech podmínkách.

Nejdůležitějším rozdílem proti jiným mulčovačům jsou kladiva s dvojitou řeznou hranou.
Nejdůležitějším rozdílem proti jiným mulčovačům jsou kladiva s dvojitou řeznou hranou.

Vedle mulčovačů firma Tierre vyrábí také lesní frézu Orsa (v překladu medvěd). Tyto frézy se záběrem 180 až 220 cm jsou určené na čištění potěžebních ploch, rekultivaci a přípravu půdy před sázením. Frézu jsme testovali přímo se zástupci Tierre v rámci servisního školení a její práce nás ohromila.

Velký důraz klade firma P&L na servis a náhradní díly. Tierre vyrábí perfektní stroje, ale bez rychlé dostupnosti náhradních dílů a proškolených servisních techniků se neobejdete. Na nic jsme nečekali a ihned proběhlo ve firmě P&L ve Velkém Meziříčí servisní školení. Díky tomu se naše znalosti a odbornost v obchodu i v servisu posunuly o kus dále.

Mulčovače Tierre tvoří obrovskou přidanou hodnotu pro zákazníky. Firma P&L zajišťuje prodej a servis nejen po celé České republice.

Přečtěte si také

Autor: Ing. Adam Šimon
Foto: PaL

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.