Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

TOBROCO-GIANT představil na veletrhu BAUMA novinky

Zveřejněno: 25. 11. 2022

Ambice společnosti TOBROCO-GIANT sahají dále než jen mezi největší výrobce kolových nakladačů. Nizozemská značka chce vyrůst v plnohodnotného lídra v oblasti kompaktní a odolné techniky. Rozšiřuje tak portfolio nakladačů a uvádí na trh kompletní řadu hutnicí techniky.

Kolový nakladač TOBROCO-GIANT G5000 X-TRA.

Na stánku 209 v hale C6 na veletrhu BAUMA představil TOBROCO-GIANT velké množství nových modelů a několik stálic v sortimentu. Poprvé byla mezinárodní veřejnosti předvedena řada osmi hutnicích strojů a vibračních pěchů. Na stánku o rozloze 182 m2 bylo k vidění také sedm dalších modelů nakladačů TOBROCO-GIANT. Šlo o smykem řízený nakladač, různé kolové nakladače, teleskopický kolový nakladač a teleskopický manipulátor. Každý z těchto strojů byl vybaven příslušenstvím, které je vhodné pro stavební, demoliční a komunální práce.

Na předchozím ročníku veletrhu BAUMA představila společnost TOBROCO-GIANT své první dva elektrické kolové nakladače. Modely TOBROCO-GIANT G2200E a G2200E X-TRA vstoupily do výroby na konci roku 2019 a osvědčily se. Vzhledem k rostoucí poptávce po elektrických strojích bylo vyrobeno již více než 1 000 kolových nakladačů ve třídě 2,2 tuny.

Během následujících let se nabídka elektricky poháněných modelů výrazně rozšíří, takže v budoucnu bude elektrická varianta nakladače k dispozici u každé modelové řady. Společnost na veletrhu prezentovala dva nové elektrické modely TOBROCO-GIANT G2700E a G2700E X-TRA. S provozní hmotností 2 595 kg se oba stroje řadí o třídu výše než doposud vyráběný model TOBROCO-GIANT G2200E (X-TRA) a jsou schopny zvládnout i těžší práce.

Elektrický kolový nakladač TOBROCO-GIANT G2700 X-TRA.
Elektrický kolový nakladač TOBROCO-GIANT G2700 X-TRA.

Smykem řízený nakladač TOBROCO-GIANT na pásech

V posledních letech vzrostl věhlas smykem řízených nakladačů TOBROCO-GIANT v mnoha průmyslových odvětvích a oborech. Tyto stroje jsou široce oceňovány pro svou všestrannost a vysokou manévrovatelnost. Nakladače budou dostupné i s pásovým podvozkem. Díky tomu nakladače nabídnou větší stabilitu a poradí si s náročným terénem. Svými rozměry (šířka 100 cm a délka 158 cm) zůstanou stroje kompaktní a obratné. Snadno se také přepraví na přívěsném vozíku. Aktuálně u různých uživatelů pracuje několik prototypů. Stroj se dočká sériové výroby v roce 2023.

Kompletní řada 24 hutnicích strojů TOBROCO-GIANT

Akvizicí společnosti ULBO Machinery rozšířila společnost TOBROCO-GIANT svůj sortiment o kompletní řadu hutnicí techniky. Řada se skládá z 24 modelů, které vynikají kvalitou, produktivitou a vysokou životností díky vysoce kvalitních komponentů. Zákazníci si mohou vybrat z benzinového, dieselového nebo elektrického motoru Honda, Hatz nebo Yanmar. Konkrétně TOBROCO-GIANT nabízí čtyři pěchy o hmotnosti 58 až 80 kg, jedenáct jednosměrných vibračních desek (51 – 180 kg), osm reverzních vibračních desek (180 až 485 kg) a jeden kompaktní vibrační válec.

TOBROCO-GIANT vstupuje na trh s hutnicí technikou.
TOBROCO-GIANT vstupuje na trh s hutnicí technikou.

Významné investice jsou rovněž vynakládány do elektrifikace hutnicí techniky. Díky partnerství se společností Honda se společnost TOBROCO-GIANT stala prvním výrobcem, který získal povolení k zavedení elektrické vibrační desky do výroby. Během veletrhu BAUMA měly premiéru první elektrické vibrační pěchy a desky. TOBROCO-GIANT chce dosáhnout roční produkce 10 000 těchto strojů.

Na výstavní ploše společnosti najdeme kromě nových modelů také tři kloubové nakladače v hmotnostní třídě 1 500 kg (TOBROCO-GIANT G1500 X-TRA HD), 2 200 kg (TOBROCO-GIANT G2200E X-TRA) a 5 000 kg (TOBROCO-GIANT G5000 X-TRA). Prostor byl vyhrazen také pro teleskopický manipulátor TOBROCO-GIANT GT5048. Tento moderní stroj ve třídě 2x2 metry nabízí výšku zdvihu 4,8 metru a díky své stabilitě a vysoké manévrovatelnosti sklízí úspěch již řadu let.