Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Tractor pulling zvyšuje výkon s novým rozměrem pneumatik Mitas

Zveřejněno: 7. 4. 2022

Mitas představuje nový, speciálně vyvinutý plášť PowerPull 01, který přinese ještě více výkonu do tractor pullingových závodů. Nový rozměr 24.5-32 PowerPull 01 je mezi soutěžními traktory jedním z nejpoužívanějších.

Mitas má dlouholeté zkušenosti z tractor pullingových soutěží.

Nová pneumatika Mitas PowerPull 01 je v pořadí druhou pneumatikou vyrobenou pro výjimečnou jízdu a přichází po velmi úspěšném rozměru 30.5L-32 uvedeném na trh v roce 2016. Je navržena pro pohon zadních kol a extrémní zátěž. Pneumatika se dodává jako slick – bez dezénového vzoru, což týmům umožňuje vytvořit si vlastní unikátní dezén. Design nové pneumatiky vychází z mnoha let zkušeností s navrhováním a výrobou pneumatik pro vysoce výkonné traktory.

Mitas má dlouholeté zkušenosti z tractor pullingových soutěží, spolupracuje s několika stájemi a řadou týmů, které soutěží s pneumatikami Mitas PowerPull 01. Od roku 2014 je Mitas partnerem European Tractor Pulling Committee (ETPC), organizace stojící za evropskou soutěžní sérií Eurocup.

Pneumatika se dodává jako slick – bez dezénového vzoru, což týmům umožňuje vytvořit si vlastní unikátní dezén.
Pneumatika se dodává jako slick – bez dezénového vzoru, což týmům umožňuje vytvořit si vlastní unikátní dezén.

Pavel Kott, produktový manažer pro zemědělské pneumatiky Mitas, říká: „Tractor pulling je extrémní sport, který pneumatiky skutečně testuje. Výroba správných pneumatik je náročná práce a Mitas je zde právě proto, aby v tomto speciálním sportu podporoval všechny své zákazníky po celém světě. Díky dvěma novým rozměrům můžeme vybavit nejpopulárnější traktory na soutěžní úrovni. Už teď jsme zvědaví na to, jak dobře si povedou v nadcházejících soutěžích.“