Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Traktory Lamborghini Spire Trend v inovované podobě

Zveřejněno: 8. 9. 2022

Traktory Lamborghini Spire Trend jsou nově poháněné tříválcovými motory FARMotion 35. Nová převodovka umožňuje dosáhnout maximální rychlosti 40 km/h v režimu ECO.

Nová konstrukce traktoru kapoty traktoru Lamborghini Spire Trend nyní poskytuje prostor také pro katalyzátor DOC a dvoustupňový filtr PowerCore.

Nová řada traktorů Lamborghini Spire Trend zahrnuje 4 modely o výkonu od 66 do 102 koní. Tříválcový motor FARMotion 35 disponuje vstřikováním common rail, turbodmychadlem s mezichladičem (a obtokovým ventilem turbodmychadla) a viskózním ventilátorem. Motor vyhovuje emisní normě Stage V za pomocí technologií DOC+DPF (u modelů 70 a 80) nebo DOC+DPF+SCR (u modelů 90 a 100).

Nové motory FARMotion 35 s maximálními otáčkami pouhých 2 200 ot/min mají rezervu točivého momentu až 35 % (u modelu Lamborghini Spire Trend 100). Elektronický systém řízení motoru také umožňuje obsluze uložit dvě pracovní rychlosti a vyvolat je pomocí speciálních tlačítek.

Standardně jsou traktory Lamborghini Spire Trend vybavené převodovkou, která nabízí 15+15 převodových stupňů.
Standardně jsou traktory Lamborghini Spire Trend vybavené převodovkou, která nabízí 15+15 převodových stupňů.

Nová konstrukce kapoty traktoru Lamborghini Spire Trend nyní poskytuje prostor také pro katalyzátor DOC a dvoustupňový filtr PowerCore. Pro usnadnění údržby jsou všechna kontrolní a servisní místa ještě přístupnější. Kromě toho byly přidány dvě praktické výsuvné mřížky, aby byl chladicí prostor ještě čistší.

Standardně jsou traktory Lamborghini Spire Trend vybavené převodovkou, která nabízí 15+15 převodových stupňů. Umožňuje jízdu rychlostí 40 km/h při pouhých 1 800 ot/min (s pneumatikami 420/70 R30). S volitelnou redukční skupinou se počet dostupných převodových stupňů zvýší na 30+15, což traktoru umožňuje dosáhnout rychlosti jízdy pouhých 245 m/hod. při maximálních otáčkách motoru na nejnižší dostupný převodový stupeň.

Standardem traktoru Lamborghini Spire Trend je také pohon všech kol a uzávěrky diferenciálů na přední i zadní nápravě. Všechny traktory jsou standardně vybaveny vývodovým hřídelem s 540 ot/min a 540 ECO. Přední náprava nabízí maximální nosnost 2 300 kg a úhel natočení až 55°. Pro maximální bezpečnost na silnici jsou přední kola vybavena kotoučovými brzdami.

Sedadlo obsluhy je standardně vybaveno účinným mechanickým odpružením, které lze pro maximální pohodlí optimalizovat na verzi se vzduchovým odpružením.
Sedadlo obsluhy je standardně vybaveno účinným mechanickým odpružením, které lze pro maximální pohodlí optimalizovat na verzi se vzduchovým odpružením.

Traktory Lamborghini Spire Trend mohou být z výroby připraveny na montáž čelního nakladače.

Hlavní hydraulický systém je složen z čerpadla s průtokem 48 l/min nebo 56 l/min. Všechny modely traktoru Lamborghini Spire Trend jsou navíc standardně vybaveny samostatným čerpadlem řízení. Zadní závěs má maximální nosnost 2 500 kg, kterou lze zvýšit až na 3 500 kg. Další novinkou je ovládání EasyLift, které umožňuje obsluze zvedat a spouštět připojené nářadí jediným tlačítkem.

Sedadlo obsluhy je standardně vybaveno účinným mechanickým odpružením, které lze pro maximální pohodlí optimalizovat na verzi se vzduchovým odpružením. Displej InfoCentre, který navazuje na sloupek řízení, zajišťuje neustálý přehled o hlavních provozních parametrech stroje. Traktory Lamborghini Spire Trend jsou k dispozici také s volitelnou průhlednou střechou nebo s certifikovanou ochranou střechy před padajícími předměty FOPS.