AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Traktory Zetor překonávaly rekordy

Zveřejněno: 26. 9. 2019

Nejvíc traktorů jedné značky na jednom místě a nejdelší jedoucí kolona traktorů – to byly cíle veletrhu VYSOČINA ZETOR SHOW, který se ve čtvrtek 19. září uskutečnil v Novém Městě na Moravě. Kromě těchto dvou českých rekordů vznikly i další dva neplánované – nejvíc traktorů na jednom místě a nejdelší jedoucí kolona traktorů jedné značky. Podařilo se překonat dokonce i světový rekord nejvíce traktorů značky ZETOR na jednom místě. Na akci se totiž sešlo 237 traktorů značky ZETOR.

Traktory Zetor překonávaly rekordy

134 traktorů značky ZETOR, čímž došlo k neoficiálnímu překonání světového rekordu o 17 traktorů. Na letošní ročník byla přizvána dohlížející Agentura Dobrý den, díky čemuž se vzniklé rekordy zapsaly do České databanky rekordů.

Podle oficiálních údajů se dosud na jednom místě sešlo nejvíce 103 traktorů jedné značky a 231 bez rozlišení značek. Počtem traktorů značky ZETOR se podařilo překonat dokonce světový rekord z Litvy čítající 117 traktorů.

Akci si nenechalo ujít téměř dva tisíce návštěvníků a čtyřicet vystavovatelů a prodejců. Kromě snahy o překonání rekordů viděli návštěvníci také Manitou show s vysokozdvižným vozíkem, při které tovární jezdec předvedl jízdu na dvou kolech a další dovednosti stroje. Stěžejním bodem programu była prezentace desítky technických a odborných škol Kraje Vysočina. Součástí akce byla i exhibice bikerů včetně mistra republiky Davida Milera či autogramiáda českých biatlonistů Ondřeje Moravce a Evy Puskarčíkové-Kristejn. Řidiči traktorů se zase měli možnost utkat ve zručnosti v soutěži ZETOR CUP.

Autor: ZETOR TRACTORS a.s.
Foto: Zetor

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.