Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Travní traktory Kubota G mají novou podobu. Opět si zakládají na vysoké pracovní rychlosti

Zveřejněno: 10. 11. 2020

V návaznosti na svou pověst vzniklou v souvislosti s vývojem inovativních řešení pro zákazníky na trhu komunální techniky přichází Kubota s novou řadou oblíbených travních traktorů řady G. Tyto travní traktory byly speciálně vyvinuty tak, aby byla zákazníkům klíčových segmentů, jako jsou obce či firmy zabývající se službou sečení trávy a majitelé velkých nemovitostí, poskytována vysoce profesionální péče. V nové řadě se nachází dva modely - G231 a G261.

Nové travní traktory Kubota G vynikají pracovní rychlostí

Travní traktory G231 a G261 se prvně objevily na Salon Vert Show ve Francii, evropské novinářské obci pak byly představeny v rámci on-line tiskové konference Kubota Launch 2020, při níž byly rovněž prezentovány nové modelové řady traktorů M5002, M4003, M7003 a M6002 včetně modelu EK1-261.

Oba travní, respektive zahradní traktory G231 a G261 od Kuboty budou k dispozici i s vysokozdvižným vyklápěním zásobníku trávy na zem či do kontejneru. Traktory využívají novou variabilní hydrostatickou převodovku HST navrženou ke zvýšení trakce při zvýšení zátěže hydrostatu. Modely jsou standardně osazeny motory Kubota o výkonu 23 nebo 26 koní a elektromagnetickou PTO spojkou nahrazující hydraulické PTO, čímž jsou významně eliminovány hydraulické ztráty. Motor se nachází pod jednodílnou kapotou, což usnadňuje denní údržbu a přístup k servisním bodům. K dispozici je velká palivová nádrž.

Uživatelé těchto nových špičkových modelů budou navíc těžit z navýšeného výkonu, vyšší rychlosti a většího pohodlí. Travní traktory řady G byly zkonstruovány tak, aby pracovaly rychleji a poskytovaly lepší výkon při sečení. Zvýšený výkon, přizpůsobivost a uzávěra diferenciálu na zadní nápravě nové řady G umožní uživatelům pracovat efektivněji v různých typech terénu, což může obsluze napomoci vypořádat se s řadou výzev.

Vylepšený sběrný systém zajistí dokonalý tok trávy a sníží míru ucpávání
Vylepšený sběrný systém zajistí dokonalý tok trávy a sníží míru ucpávání

S nejvyšší rychlostí 19,0 km/h (nejvyšší v oboru) umožní tyto travní traktory uživatelům sekat trávu při vyšších rychlostech. Tyto nové stroje poskytnou lepší kontrolu nad řízením, a navíc budou vybaveny vylepšeným sběrným systémem, který zajistí dokonalý tok trávy a snížení míry ucpávání, což zajistí kvalitnější provedení sečení a výrazné zkrácení pracovní doby, což v konečném důsledku povede k nižším provozním nákladům.

Oba travní, respektive zahradní traktory G231 a G261 budou k dispozici i s vysokozdvižným vyklápěním zásobníku trávy na zem či do kontejneru.
Oba travní, respektive zahradní traktory G231 a G261 budou k dispozici i s vysokozdvižným vyklápěním zásobníku trávy na zem či do kontejneru.

Ovládání sekačky a sběrače se provádí přes Joystick Kross Control. Nový přístrojový panel poskytuje přehled o všech provozních datech. PTO lze pohodlně zapnout a odpojit pohybem vypínače. K dispozici jsou i komfortní prvky jako jsou hydrostatický posilovač řízení, nastavitelný volant nebo pohodlná sedačka. Pro další zvýšení komfortu během sečení velkých ploch přijde vhod tempomat – jednoduše se nastaví pracovní rychlost a tempomat ji udržuje bez nutnosti šlapání na plynový pedál. Travní traktor je také schopen pracovat s těžším nářadím připojeným do přední části stroje.

Traktory jsou určené k sekání velkých ploch trávníku a zvládnou práci i v náročných podmínkách na svažitém terénu.

Nová řada G bude přicházet k prodejcům Kubota postupně a budou k dispozici na konci roku 2020.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Kubota

1) z podkladů Kubota

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.