Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Ve Žďárci u Seče se konal 9. ročník Železnohorského traktoru. Zúčastnilo se rekordních 130 traktorů

Zveřejněno: 29. 8. 2023

V sobotu 19. srpna 2023 v prostoru za areálem kulturního domu ve Žďárci u Seče bylo neobvykle rušno. Konal se tu již 9. ročník Železnohorského traktoru.

Ve Žďárci u Seče se konal 9. ročník Železnohorského traktoru. Zúčastnilo se rekordních 130 traktorů.

Konal se 9. ročník oblíbené akce Železnohorský traktor 2023, uspořádaný dobrovolnými hasiči ze Žďárce u Seče. Tohoto důležitého dne se zúčastnili nadšení fanoušci traktorů a všichni ti, kteří mají rádi zábavu a soutěže.

Akce začala v 10 hodin a byla zahájena příjezdem traktorů různých typů a velikostí do areálu. Toto proměnlivé pole techniky zahrnovalo nejen stroje z domácí výroby, ale také sériové modely a zbrusu nové traktory od renomovaných značek John Deere, Zetor nebo Solis. Sledovat tento pestrý zástup traktorů bylo pro mnohé účastníky nejen zábavné, ale i vzrušující.

Oficiální program začal ve 13 hodin, kdy starosta místních dobrovolných hasičů, Jiří Kučera, vřele přivítal účastníky a návštěvníky. Dále se slova ujal radní Pardubického kraje Miroslav Krčil a starosta města Seč Marcel Vojtěch, kteří vyjádřili radost a podporu toho, že se tak významná akce koná v jejich kraji a pomáhá propagaci regionu.

Jednou z nejvíce očekávaných chvil byl okamžik, kdy se kolem 14 hodiny vydal konvoj traktorů na spanilou jízdu směrem k sečskému náměstí a následně zpět. Tato část programu, která si získala srdce mnoha účastníků, byla zdůrazněna skvělou spoluprací mezi všemi pořadateli. Aby byl průběh jízdy co nejplynulejší, dobrovolní hasiči ze Žďárce u Seče a Třemošnice pomáhali řídit dopravu na náměstí v Seči. S řízením dopravy také pomáhali dobrovolní hasiči z Rušinova.

Na 9. ročník akce Železnohorský traktor dorazilo letos celkem 130 traktorů, což je dosud nepřekonané číslo. Každým rokem se účastníci stále více zapojují, a letos nechyběly ani traktory ze vzdálených měst Ostravy a Znojma.

V rámci akce byla nabídnuta řada zajímavých soutěží a aktivit pro všechny generace.
V rámci akce byla nabídnuta řada zajímavých soutěží a aktivit pro všechny generace.

Výborná organizace a skvělá spolupráce pořadatelů zabezpečila plynulý průběh akce. Parkoviště bylo v jednu chvíli zaplněno přes 400 osobními auty, což svědčí o vysoké návštěvnosti akce. Celý den bylo pro účastníky připraveno bohaté občerstvení a různé stánky s prodejem.

V rámci akce byla nabídnuta řada zajímavých soutěží a aktivit pro všechny generace. Mezi hlavní body programu patřil rychlostní závod traktorů – sprint, který byl rozdělen do kategorií podle výkonu a typu stroje, a také oblíbená divácká soutěž v koulení balíků slámy. Významným momentem bylo slavnostní vyhodnocení závodů, včetně soutěže Miss Traktor, kdy byly uděleny ceny vítězům.

Doprovodný program akce nabídl pestrou škálu zábavy pro všechny. Soutěže pro děti, rodiče i traktoristy, výstavy historických a moderních traktorů, hudba od DJ a moderátora Tomáše Kadlece, výstava fotografií soutěže Miss Traktor, prezentace moderních traktorů od společností Zetor a Solis, skákací hrady pro děti a mnoho dalšího.

Doprovodné aktivity byly doplněny stánky s občerstvením po celou dobu akce, nabídkou točené zmrzliny a možností zakoupit si trička a kelímky s potiskem Železnohorský traktor 2023.

Celkově lze říci, že 9. ročník Železnohorského traktoru 2023 přinesl spoustu zábavy, soutěží a nadšení. Akce se stala nejen důležitou událostí pro milovníky traktorů, ale i příležitostí se sejít, sdílet radost a prožít společný den plný zábavy. Rok od roku roste návštěvnost i účastníci a tím se potvrzuje, že Železnohorský traktor je jednou z nejvýznamnějších akcí svého druhu v regionu.

Autor: Zdeněk Sasín ml.
Foto: SDH Žďárec u Seče

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.