50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Viniční dny nabídnou odborné přednášky i praktické ukázky ve vinohradě

Zveřejněno: 7. 4. 2023

Tři termíny na Moravě a dva na Slovensku nabídnou dubnové Viniční dny, které pořádá AGROTEC Group ve spolupráci s odborným garantem Svazem vinařů České republiky. Návštěvníci na nich budou moci navštívit odborné přednášky například o agrivoltaice či udržitelnosti, kterou budou přímo na místě demonstrovat ukázky strojů určených nejen pro vinohrady.

Viniční dny nabídnou odborné přednášky i praktické ukázky ve vinohradě.

Termíny Viničních dnů:

Každý z Viničních dnů začne v 9 hodin, a to odbornými přednáškami. Na nich se představí Zdeněk Homola z AGROTEC Group, který zhodnotí aktuální situaci s vinicemi a otevře témata budoucnosti jako je udržitelnost, moderní vinařství či soběstačnost. Na to naváže Martin Chlad, prezident Svazu vinařů České republiky. Miloš Michlovský z Vinselektu Michlovský přiblíží návštěvníkům PIWI odrůdy révy vinné, které se vyznačují tím, že jsou odolné proti houbovým chorobám. Ve své přednášce Michlovský nevynechá ani udržitelnou techniku a jako ambasador projektu promluví o agrivoltaice. Na toto téma naváže Michal Hekrle z Innogy. Vzdělávací blok poté zakončí zástupci Mendelovy univerzity s tématem udržitelnosti se stroji.

Přímo na místě budou připravena také technika, kterou budou pracovníci z AGROTEC Group ukazovat při práci. Chybět nebude samozřejmě autonomní vinohradnický elektrický robot VitiBot Bakus, který od tohoto týdne nově pomáhá dvěma vinařstvím na Břeclavsku. Dále bude k vidění a vyzkoušení elektroherbicid ZASSO, traktor New Holland T4 F/N/V a ometač kmínků, sklízeč hroznů Braud a Berthoud, chybět nebude ani FJD elektrická sekačka a víceúčelové minirýpadlo do vinic New Holland E15X Electric Power. Veškerou techniku nabízí AGROTEC Group ve svém portfoliu.

Viniční dny nabídnou odborné přednášky i praktické ukázky ve vinohradě.
Viniční dny nabídnou odborné přednášky i praktické ukázky ve vinohradě.